Ni pomislili

Boban o Saudijcima u UEFA Ligi: Gluposti!

U Ligi prvaka mogu igrati samo klubovi čije su države članovi UEFA . Nitko drugi.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2023. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Corriere dello Sport jučer je objavilo da Nogometna federacija Saudijske Arabije pregovara s UEFA-om da timovi iz te zemlje sudjeluju u europskoj Ligi prvaka.

Navodno klubovi iz Arabije bi sudjelovali u novom ormatu natjecanja koji se planira od 2025. godine.

Gluposti

''U Ligi prvaka će se povećati broj klubova na 36. Jedno mjesto bit će dodijeljeno Saudijcima, kako bi se afirmirali klubovi kao što su Al Ittihad, Al Ahli, Al Nassr i Al Hilal. Vjeruje se da će oni moći ravnopravno da se nose s najboljim europskim ekipama'', stoji u tekstu uglednog talijanskog časopisa.



Međutim, cijelu priču je odmah demantirao Zvonimir Boban, direktor za razvoj europske kuće nogometa.

''Nema nikakve istine u tome što pišu Talijani. Gluposti. U Ligi prvaka igrat će samo klubovi čije su države članovi UEFA i nitko drugi. Nismo ni pomislili, a kamoli razgovarali na temu timova iz Saudijske Arabije'', rekao je.

Direktna prozivka

Šef stručnog stožera Liverpoola Juergen Klopp nedavno je otvoreno pozvao FIFA-u i UEFA-u da reagiraju zbog "agresivnosti" Saudijske Arabije, a vezano uz kupovinu igrača iz europskih klubova. 

Kao što znamo, ovoga ljeta "eksplodirali" su transferi iz Europe prema bogatoj zaljevskoj državi te mnogi brinu da bi to moglo dovesti do velikih potresa u europskom nogometu.

"U ovome trenutku čini se da je utjecaj velik, masivan. Prva je stvar što prijelazni rok dulji za tri tjedna, ako imam točnu informaciju. To ne može, UEFA, FIFA moraju pronaći rješenje za to. Na kraju, ne znam u ovom trenutku što će se dogoditi. Već je sada utjecaj velik na nas, sigurno. No, morat ćemo se naučiti nositi s time. To i radimo. To je otprilike sve što mogu o tome reći. Vrijeme će pokazati", rekao je odgovarajući na novinarsko pitanje.
 
Podsjetimo, cijeli niz sjajnih nogometaša, većinom zvijezda, napustio je redove europskih klubova te se priključio bogatim klubovima na Arapskom poluotoku.
Kopirati
Drag cursor here to close