Baka optimističan

Slišković: Vjerujem da nećemo razočarati navijače

Trener Željezničara Blaž Slišković očekuje ujednačenu utakmicu i vjeruje da bi ovo mogla biti prekretnica za njegov tim.
Sport / Nogomet | 30. 04. 2021. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara u derbi susretu 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu gostuju gradskom rivalu Sarajevu.

Obje ekipe su u proljetnom dijelu u lošoj formi, što se posebno odnosi na Željezničar koji nije pobijedio posljednjih deset utakmica. S druge strane, Sarajevo je serijom loših rezultata ispustilo lidersku poziciju na tabeli i neophodna mu je pobjeda kako bi ostao u utrci za naslov prvaka.

Trener Željezničara Blaž Slišković očekuje ujednačenu utakmicu i vjeruje da bi ovo mogla biti prekretnica za njegov tim.

''Vjerujem da ćemo odigrati kvalitetno i da nećemo razočarati navijače. Spremno dočekujemo derbi, očekujemo da ovo bude neka prekretnica. Naravno da ćemo težiti ka pobjedi, ali će se i Sarajevo mnogo pitati tako da očekujem izjednačenu borbu'', rekao je Slišković.

Mišljenja je da favorita u derbiju nema i da će tako biti i na Koševu.

''Mi se pripremamo ozbiljno za utakmicu, znamo koliko nam znači i nama i navijačima'', dodao je Slišković.

Sarajevo je trenutno drugoplasirana ekipa prvenstva sa 53 boda, koliko ima i prvoplasirani Borac, dok je Željezničar na sedmom mjestu tabele s 40 bodova.

Gradski derbi između Sarajeva i Željezničara na rasporedu je sutra na stadionu "Koševo" s početkom u 16.55 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close