Podjela bodova

Sarajevo "preživjelo" Mostar: Majstorija Fanima spriječila pobjedu Zrinjskog

Zrinjski i Sarajevo odigrali su 1:1 u derbiju kola, pa će Sarajevo ipak ostati na vrhu i nakon ovog kola.
Sport / Nogomet | 24. 04. 2021. u 20:37 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski i Sarajevo podijelili su bodove (1:1) u derbiju 27. kola nakon kojeg je razlika između te dvije ekipe ostala ista, odnosno Sarajevo i dalje ima četiri boda ispred Zrinjskog.

Video: Zrinjski - Sarajevo 1:1

No, Velež je sada samo dva boda od Sarajeva, a s njim se može izjednačiti i Borac koji u nedjelju igra sa Širokim Brijegom. Ipak, s obzirom kako se utakmica kretala u Mostaru branitelj naslova može biti sretan i s bodom.

Zrinjski je poveo u 37. minuti iz jedanaesterca. U šesnaestercu gostiju oboren je Dragan Juranović, a Frano Jelić nije imao dvojbe. Gosti su burno prosvjedovali, pogotovo jer su i sami tražili jedanaesterac par minuta kasnije, kada je u duelu s Varvodićem pao Oremuš.

Foto: Bljesak.info / Detalj kada su gosti tražili penal

Jelić je ostao pri odluci, a siguran realizator bio je Miloš Filipović.

Foto: Bljesak.info / Filipović postiže gol iz jedanaesterca
Foto: Bljesak.info / Filipović postiže gol iz jedanaesterca

U 72. minuti Zrinjski je mogao riješiti pitanje pobjednika, ali se istaknuo Vladan Kovačević. Vratar Sarajeva prvo je obranio udarac Juranovića, a onda je nakon odbijene lopte imao nevjerojatnu intervenciju nakon udarca Mašića.

Kazna je uslijedila par minuta poslije. Mathias Fanimo uzeo je loptu na centru, predriblao dvojicu igrača Zrinjskog i pogodio vrata Zrinjskog za konačnih 1:1. 

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close