Nije bilo iznenađenja

Slavlje Manchester Uniteda, treneri Tottenhama i Brigthona se hvatali za vrat

Dosta burno je bilo u duelu Tottenhama i Brightona. Počelo je golom Son Heung-min već u desetoj minuti, sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio suprotni, Koreanac je postigao svoj 100-ti gol u Premiershipu. Perišić je bio asistent.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2023. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trideseto kolo Premiershipa su otvorili Manchester United i Everton. Očekivano, United je ostvario trijumf 2:0. Čak je po broju prilika Manchester United mogao slaviti uvjerljivije. Nakon nekoliko dobrih prilika koje domaći igrači nisu iskoristili, u 36. minuti je Manchester United ipak poveo. Vrlo lijepa akcija zaključena je golom McTominaya.

Situacija se u drugom dijelu malo i promijenila, Everton je tražio način da dođe do eventualnog iznenađenja, ali je onda došao drugi gol Uniteda. Nakon pogreške Colemana u 71. minuti konačnih 2:0 je postavio Martial nakon asistencije Rashforda. Bio je ovo prvi poraz Evertona nakon niza od četiri ligaške utakmice u kojima je jednom pobijedio i tri puta remizirao.

Dosta burno je bilo u duelu Tottenhama i Brightona. Počelo je golom Son Heung-min već u desetoj minuti, sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio suprotni, Koreanac je postigao svoj 100-ti gol u Premiershipu. Perišić je bio asistent.

Brighton je potom bio bolja momčad, poništen mu je pogodak Mitome zbog navodnog igranja rukom, onda je Dunk u 34. minuti glavom poravnao na 1:1 da bi početkom nastavka gostima poništen još jedan gol nakon što je udarac Welbecka na putu prema mreži pogodio MacAllistera. Na kraju je pogodak pao na drugoj strani, Kane je u 79. minuti dobio odličnu loptu od Hojbjerga i udarcem sa 16 metara zakucao loptu u mrežu. Pored dva poništena gola treba reći kako je VAR reagirao kada je Mitoma pao u kaznenom prostoru domaćih nakon duela s Hojbjergom.

Nije dosuđen penal za goste. Tijekom cijelog susreta bilo je malo nervoze na jednoj i drugoj strani, a onda je u 58. minuti došlo do gužve u prostoru između dvije klupe kada su se "zakačili" Brightonov manager Roberto de Zerbi i privremeni Tottenhama Cristian Stellini. Obojica su isključena. Perišić je igrao do druge minute sudačke nadoknade

Chelseaju ne pomaže ni novi trener na klupi, Frank Lampard je svoj novi mandat na klupi "plavih" započeo 0:1 porazom na gostovanju kod Wolverhampton Wanderersa, a Mateo Kovačić je odigrao čitav susret za Chelsea u ulozi kapetana. Jedini gol na utakmici postigao je Matheus Nunes u 31. minuti. Koulibaly pokušao očistiti jedan ubačaj u kazneni prostor Bluesa, ali lopta se potom odbila od Nunesa koji je iskosa s desne strane na fenomenalan način uspio svladati golmana Kepu.

Newcastle je nakon petice West Hamu, danas sredio i neugodni Bradford. Domaće je u vodstvo doveo ove sezone sjajno Toney u 45. minuti s bijele tačke, ali odmah početkom nastavka je udarac Joelintona u vlastitu mrežu skrenuo golman Raya za 1:1 u 54. minuti da bi Isak odličnim udarcem sa 16 metara u 61. minuti kompletirao preokret.

Aston Villa je golovima Traoréa i Watkinsa slomila otpor Nottingham Forest, dok Leicester iz kola u kolo tone sve dublje. Gol Billinga iz 40 minute je bio dovoljan Bournemouthu koji je sada pobjegao iz opasne zone.

Kopirati
Drag cursor here to close