Provjera s Iranom

Slaven Musa: Vidjet ćete po sastavu da idemo na pobjedu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u ovom prozoru za utakmice reprezentacija imat će čak tri susreta.
Sport / Nogomet | 11. 11. 2020. u 16:05 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako će kasnije igrati u Ligi nacija s Nizozemskom i Italijom, BiH je dogovorila i prijateljsku utakmicu s Iranom u četvrtak u Sarajevu. Pomoćnik Dušana Bajevića u stožeru reprezentacije, Slaven Musa, kaže da BiH u tom susretu ide na pobjedu i da joj je važan rezultat, bez obzira što se radi o prijateljskom susretu.

“Sigurno da je bitan rezultat, to će se vidjeti po sastavu, jer ćemo izvesti najbolji mogući za koji smatramo da može doći do pobjede. Definitivno želimo da pružimo i priliku igračima koji su manje igrali ili koji su prvi put ovdje. Vjerovatno nećemo biti u mogućnosti da svima pružimo priliku, ali dobar dio njih će sutra igrati. Bit će to jedan spoj iskusnijih igrača i ovih koji su tek došli u reprezentaciju. Rezultat je bitan bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici“, kazao je Musa.

Mostarski trener pojasnio je da o Iranu nemaju previše informacija, jer su u ovoj godini odigrali tek jednu utakmicu i imaju novog izbornika. Također, je kazao da već pomalo razmišljaju i o duelima Lige nacija protiv Nizozemske i Italije.

“U pripremi smo utakmice sa Iranom, bez obzira što nemamo puno informacija o njima. Oni su u ovoj godini odigrali samo jednu utakmicu prije mjesec dana sa Uzbekistanom, tako da smo se pripremali na osnovu te utakmice. Na njima je fokus, ali definitivno ne možemo da ne razmišljamo o Nizozemskoj, a potom i o Italiji. Zna se kakvo je stanje na tabeli, dva boda zaostajemo za Nizozemskom. Stoga praktički okršaj u Amsterdamu protiv njih je ključan. Eventualnom pobjedom ima šanse da ostanemo u najjačem rangu Lige nacija, što je naš cilj. Moja želja je da svi igrači koji su došli budu zdravi i spremni za tu utakmicu, a kada je tako onda možemo igrati protiv njih. To smo i pokazali u Zenici. Jesmo oslabljeni neigranjem kapetana Edina Džeke, imamo problema i na stoperskim pozicijama i u veznom redu, ali mislim da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo sve napraviti da postignemo dobar rezultat kako u Nizozemskoj, tako i u Italiji“, zaključio je Musa, prenosi Anadolu Agency (AA).

BiH i Iran odigrat će prijateljsku utakmicu u četvrtak sa početkom u 18 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase“ bez prisustva publike. Potom Bajevićeve izabranike očekuje ogled sa Nizozemskom u gostima 15. 11. i tri dana kasnije sa Italijom na sarajevskoj Grbavici.

Kopirati
Drag cursor here to close