Šansa

Josip Ćorluka: Vjerujem da ću dobiti šansu

''Vjerujem da ću dobiti šansu i da ću je iskoristiti najbolje što mogu", kazao je Ćorluka.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2020. u 10:49 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josip Ćorluka je nogometne vještine stjecao u omladinskim pogonima Širokog Brijega te je kroz nastupe u ovom klubu, kasnije u Sloveniji i sada u Zrinjskom stigao do A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na pitanje kojem stadionu daje prednost, "Pecara" ili "Pod Bijelim brijegom", odgovorio je za službenu internet stranicu Nogometnog saveza BiH (N/FS BiH):

"Uh, teško pitanje. Za oba stadiona me vežu lijepe uspomene i dobro se osjećam gdje god da igram. Na jednom sam postao prvotimac, a na drugom reprezentativac. Dragi su mi svaki na svoj način, i jedan i drugi".

Naglašava je da je oduševljen pozivom u nacionalni tim svoje zemlje.

"Presretan sam, ovo mi je nagrada za dosadašnji rad i zalaganje, ali i prilika da pokažem ono što znam. Istovremeno to je i pokazatelj da naša liga iz godine u godinu postaje sve kvalitetnija. To znači da se u klubovima dobro radi. Mogu slobodno reći da u Širokom Brijegu daju šansu mladim igračima i svake godine najmanje jedan ili dva nogometaša postaju prvotimci i kasnije imaju priliku da naprave dobre karijere", rekao je Ćorluka.

Kaže i da će mu biti lakše, jer u reprezentaciji BiH poznaje igrače iz Premijer lige i mlade državne selekcije.

"Sigurno da je lakše kad znate igrače. Neke momke poznajem još od nastupa za mladu reprezentaciju, tako da mislim da mi neće trebati mnogo vremena za prilagodbu. Naravno, način rada i pristup svih nas će sigurno biti drugačiji, međutim trening koji je sinoć bio čisto regeneracijski, je sličan kao i kod nas u klubu. Sve je zaista na visokoj razini, imamo sve uvjete da napravimo dobar rezultat i da se lično uvjerimo kakva atmosfera vlada u reprezentaciji", istaknuo je Ćorluka.

Nada se da će debitirati za A reprezentaciju u prijateljskoj utakmici s Iranom u četvrtak na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" u Sarajevu.

"Nadam se tome, naravno, ali izbornik će odlučiti tko će da igra. Vjerujem da ću dobiti šansu i da ću je iskoristiti najbolje što mogu", kazao je Ćorluka.

Reprezentativci BiH od juče se okupljaju na Ilidži pred test meč s Iranom, kao i dva preostala u elitnoj UEFA Ligi nacija, s Nizozemskom u Amsterdamu 15. studenog te tri dana kasnije kada će BiH dočekati Italiju na stadionu "Grbavica" u Sarajevu.

Stručni stožer predvođen selektorom Dušanom Bajevićem suočen je s brojnim problemima zbog otkaza dolazaka igrača sa spiska, što zbog zaraze koronavirusom, što zbog ozljeda.

Kopirati
Drag cursor here to close