Napušta Kinu

Slaven Bilić se vraća u europski nogomet

Ovih dana Fener se sporazumno rastao s portugalskim stručnjakom Vitorom Pereirom.
Sport / Nogomet | 22. 12. 2021. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slaven Bilić napušta Kinu i vraća se u europski nogomet! Tako tvrdi turski Fanatik, koji tvrdi da je njegovo sljedeće odredište istanbulski velikan Fenerbahče.

Ovih dana Fener se sporazumno rastao s portugalskim stručnjakom Vitorom Pereirom, koji je na ljestvici turske Super Lige tek na šestom mjestu, s velikih 17 bodova zaostatka za vodećim Trabzonsporom nakon 17 odigranih kola, pišu Sportske novosti.

Čelnici turskog velikana imali su na svom popisu želja puno imena. Među njima je bio i donedavni turski izbornik Senol Günes, kojeg se povezuje i s Bešiktašem. Međutim, odluka je pala i novi trener Fenera, ako je vjerovati turskim medijima, bit će bivši hrvatski izbornik.

Slaven Bilić trenutačno je trener Beijing Guoana, a prema vlastitom priznanju u Kinu je otišao zbog unosne financijske ponude. Fanatik tvrdi kako je Bilić s čelnicima Fenerbahčea već dogovorio godišnju plaću u iznosu od 2,9 milijuna eura.

Bilića je želio angažirati i njegov bivši klub Bešiktaš, kojeg je vodio od 2013. do 2015. godine, ali je on navodno kazao:

''Hvala vam na ponudi, ali potpisao sam za drugi klub''.

Bilić bi Kinu trebao napustiti 3. siječnja sljedeće godine, očekuje se da će odmah krenuti prema Istanbulu. Prvi put bi na klupi novoga kluba trebao biti 10. siječnja u utakmici s Adana Demisporom.

Bilić je u Kini navodno imao godišnja primanja od oko pet milijuna eura. S Beijingom je u 17 utakmica ostvario osam pobjeda, tri remija i šest poraza.

U trenerskoj karijeri bivši je igrač i izbornik Vatrenih vodio i Hajduk, mladu reprezentaciju Hrvatske, moskovski Lokomotiv, West Ham, Al-Ittihad te West Bromwich Albion.

Kopirati
Drag cursor here to close