Kup BiH

Širokobriježani se nadaju čudu protiv Veleža

Široki Brijeg u proljetnom dijelu sezone nije ostvario niti jednu pobjedu. U četiri susreta Širokobriježani su upisali dva remija i dva poraza, a primili su ukupno deset golova.
Sport / Nogomet | 15. 03. 2022. u 12:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež je prije dva tjedna u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH svladao Široki Brijeg rezultatom 4:0 i širom otvorio vrata polufinala.

Ipak, Širokobriježani vjeruju u čuda i nadaju se da mogu učiniti podvig kakav je izveo Velež prije 20 godina upravo protiv Kluba s Pecare.

''Nadam se da će se povijest ponoviti i da ćemo ovaj put mi čudesno okrenuti Velež, jer su oni jednom davno nas izbacili, pobijedivši nas 5:0 u uzvratnoj utakmici nakon što smo mi imali prednost od 6:2 iz prvog susreta. Vjerujem da imamo snage i da se možemo vratiti iz rezultatskog zaostatka'', izjavio je uoči sutrašnjeg uzvrata pomoćni trener Širokobriježana Vlado Hrkać.

Dodao je kako visok poraz iz prvog susreta nije realan odnos snaga dva kluba već splet nesretnih okolnosti.

''Rezultat nije realan s obzirom na to da smo odigrali jako dobro u prvih pola sata utakmice. Primili smo nesretno taj prvi pogodak i poslije u drugom poluvremenu pali. Nadam se i vjerujem da igrači imaju dovoljno snage da utakmicu i rezultat preokrenemo u našu korist'', kazao je Hrkać.

Široki Brijeg u proljetnom dijelu sezone nije ostvario niti jednu pobjedu. U četiri susreta Širokobriježani su upisali dva remija i dva poraza, a primili su ukupno deset golova.

''Mišljenja sam da obranu moraju igrati svi igrači u momčadi i ne treba izdvajati pojedince, jer momčad mora igrati obranu i napad zajedno. Razlog zbog kojeg smo primili puno pogodaka je rezultat individualnih ili momčadskih grešaka u utakmici. Međutim, radimo na tome i analiziramo sve kako bismo taj segment u našoj igri poboljšali'', kazao je defanzivac Širokog Brijega Marko Jurić.

Dodao je kako je obrana temelj svega.

''Moramo igrati čvrstu obranu zbog toga što želimo prema naprijed se bolje otvarati i igrati napadački nogomet i postići što više pogodaka. Kada igrate otvoreno i napadački to protivniku ostavlja dosta prostora i dogodi se da iz greške primimo pogotke, ali radimo na tome kako bismo sve poboljšali. U prvoj utakmici smo dobro otvorili i uspjeli stvoriti izgledne prilike koje nismo zabili i nažalost oni su nas za to kaznili dosta teško. Ovo je visok rezultat, ali mi igramo na svom terenu i pokušati ćemo dovesti utakmicu u rezultatsku neizvjesnost jer nemamo što izgubiti'', kazao je Jurić.

Susret četvrtfinala Kupa BiH Široki Brijeg – Velež igra se u srijedu od 18:30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close