Istria Winter Cup

Široki izgubio od slovenskog Rudara, Ćorić promašio jedanaesterac

Široki je imao terensku nadmoć, no do pogotka protiv slovenskog Rudara nije mogao doći
Sport / Nogomet | 30. 01. 2018. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega poraženi su s minimalnih 1:0 od slovenskog prvoligaša Rudara iz Velenja u prvom susretu skupine A Istria Winter Cupa igranom na Gradskom stadonu u Umagu.

Momčad trenera Gorana Sablića imala je terensku nadmoć, no do pogotka nije uspjela doći čak ni iz jedanasterca.

Rudar je poveo u 45. minuti kada je Damjan Trifković prekrasnim udarcem s vrha šesnaesterca pogodio Bilobrkovu mrežu.

Video: Pogodak Damjana Trifkovića

U nastavku susreta, točnije u 59. minuti, Wagner Santos Lago promašio je stopostotnu priliku, a u 95. minuti Josip Ćorić nije uspio realizirati jedanaesterac, točnije poslao je loptu pored lijeve vratnice. Prethodno je sudac najstrožu kaznu dosudio zbog igranja braniča.

''Plavo-bijeli'' sljedeću utakmicu skupine A igraju u četvrtak, 1. veljače, u 15.00 sati u Novigradu, a protivnik će im biti mađarski drugoligaš Budafoki MTE. 

U skupini B igraju FK Krupa, mađarski Gyirmót koji brani titulu pobjednika, i domaćin NK Novigrad.

Video: Snimka utakmice NK Široki Brijeg - NK Rudar Velenje

Utakmice za peto i treće mjesto na rasporedu su u subotu (3. veljače) u Novigradu u 11, odnosno 15.00 sati, a finale osmog izdanja ovog turnira na rasporedu je u nedjelju (4. veljače) u 15.00 sati u Novigradu ili Rovinju.

Širokom Brijegu je ovo četvrto sudjelovanje na Istria Winter Cupu. ''Plavo-bijeli'' su 2013. bili četvrti, godinu dana kasnije treći te prošle godine drugi nakon što su u finalu poraženi na jedanaesterce 6:7 (2:2) od Gyirmota.

Posljednji protivnik Širokobriježana tijekom boravka u Istri bit će slovenski NK Celje u utakmici koja će biti igrana 7. veljače.

Sastavi momčadi NK Široki Brijeg i NK Rudar Velenje

Široki Brijeg: Bilobrk, Ćorluka, Barišić, Perković, Kvesić, Zlomislić, Kožul, Vukoja, Marušić, Ivanković, Jurić (još su igrali: Bralić, Matić, D. Ćorić, J. Ćorić, Peko, Marić, Baraban, Wagner, Begonja, Bagarić).

Rudar Velenje: Pridigar, Ćoralić, Vasiljević, Shwan, Pušaver, Bijol, Trifković, Abu, Williams, Tučić, Radić.

Kopirati
Drag cursor here to close