Očekuje ih prva provjera

Bralić za Bljesak.info: Iza nas je vrlo zahtjevan i težak dio priprema

''Puno se radilo na trkačkoj i fizičkoj spremi i momčad je to jako dobro odradila“, rekao je u izjavi za Bljesak.info branič Slavko Bralić nakon današnjeg treninga.
Sport / Nogomet | 25. 01. 2018. u 17:57 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega ulaze u završnicu trećeg tjedna priprema za proljetni dio sezone koje odrađuju u svom klupskom kampu „Musa-Karačić“. Momčad radi po zacrtanom planu i programu rada koje je trener Goran Sablić u zimskoj stanci usuglasio s članovima svoga stručnog stožera.

Mladi je sinjski stručnjak na klupi premijerligaša s Pecare već na prvom treningu, objašnjavajući plan priprema svojim igračima, poručio kako ih očekuje žestok ritam rada u šestotjednim zimskim pripremama.

„Jako sam zadovoljan dosadašnjim dijelom pripremama koje su bile vrlo zahtjevne i teške. Puno se radilo na trkačkoj i fizičkoj spremi i momčad je to jako dobro odradila“, rekao je u izjavi za Bljesak.info branič Slavko Bralić nakon današnjeg treninga.

Momčad se zaželjela utakmica

Širokobriježani u nedjelju putuju u Istru gdje će odraditi drugi dio priprema te sudjelovati na 8. Istria Winter kupu koji se održava na terenima u Umagu, Novigradu i Rovinju. No, prije toga će u subotu u klupskom kampu u 14 sati imati prvu provjeru protiv hrvatskog trećeligaša Croatije iz Zmijavaca.

„Došlo je vrijeme uigravanja i odigravanja pripremnih utakmica. Zaželjeli smo se utakmica. Prvo ćemo imati provjeru protiv Croatije, a onda još četiri utakmice tijekom boravka u Istri. Nadam se kako ćemo ih što bolje odraditi i uigrati se za proljeće“, istaknuo je Bralić za Bljesak.info.

Iako su prvi dio sezone završili na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice sa šest bodova zaostatka za vodećim Željezničarom, Širokobriježani ne odustaju od visokih ambicija na proljeće. Prioritet je izlazak na scenu iako se na Pecari, poglavito među navijačima, potajno nadaju i naslovu prvaka.

Prijelazni rok još uvijek nije završio

„Očekivanja su jako velika, ostalo je još puno do kraja. Mislim kako smo se dobro pojačali na svim pozicijama pa, uz još koje pojačanje u napadu, možemo dosta dobroga napraviti u nastavku prvenstva“, poručio je Splićanin u „plavo-bijelom“ dresu.

Podsjećamo, na Pecaru su u zimskoj stanci došli Josip Kvesić, Ivan Peko, Marko Perković i Krešimir Bandić, a u suprotnom smjeru otišli su Edi Baša i Luka Grubišić s kojima su raskinuti ugovori te mladi igrači Toni Nikić i Ivan Milićević koji će proljetni dio sezone odraditi na posudbu u talijanskom drugoligašu Entelli, odnosno hrvatskom drugoligašu Dugopolju.

No, na Pecari ne kriju kako za njih još uvijek nije završio prijelazni rok. U strogoj tajnosti i bez velike pompe, kako je postalo uobičajeno kada je Široki Brijeg u pitanju, pregovaraju s nekim igračima koji bi trebali pojačati ofanzivni red Sablićeve momčadi. 

Kopirati
Drag cursor here to close