Malo falilo za prolazak

Široki Brijeg se remijem u Domžalama oprostio od Europske lige

S obzirom da je rezultat prve utakmice na Pecari bio 2:2, Slovenci su prošli u drugo kolo zahvaljujući postignutom pogotku više u gostima.
Sport / Nogomet | 19. 07. 2018. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega odigrali su 1:1 u Sloveniji protiv Domžala u uzvratnom susretu prvog kola kvalifikacija za Europsku ligu čime su se oprostili od ovog natjecanja.

S obzirom da je rezultat prve utakmice na Pecari bio 2:2, Slovenci su prošli u drugo kolo zahvaljujući postignutom pogotku više u gostima.

''Žuti'' su poveli već u 11. minuti preko Darija Melnjaka koji je pogodio glavom nakon sjajnog proigravanja Agima Ibraimija.

U nastavku susretu Široki je pokušavao doći do pogotka, no domaći su se dobro držali. Ipak obrana Domžala popustila je u 73. minuti kada su ''Plavo-bijeli'' došli do poravnanja. Dejan Čabraja je izveo korner te na drugoj vratnici pronašao braniča Bernarda Matića koji glavom zakucava za 1:1 i produženje nade svojoj momčadi u prolazak.

Pokušavao je Široki doći do drugog pogotka koji bi ih odveo u drugi krug, no nisu uspjeli u tome naumu.

Domžale će u drugom kolu kvalifikacija za Europsku ligu igrati protiv ruskog UFA.

Široki Brijeg se oprašta od Europe već na prvoj prepreci, a u nedjelju (20:30 sati) na Pecari ih očekuje susret prvog kola Premijer lige BiH protiv Tuzle City.

Vrijedi istaknuti da su Širokobriježani na stadionu u Domžalama imali glasnu podršku svojih Škripara.

Foto: Martin Metelko | Svet24.si / Škripari u Domžalama
Kopirati
Drag cursor here to close