Priopćenje

Široki Brijeg osudio huliganski napad: "MUP ne smije insinuirati tko je napadač"

Sport / Nogomet | 30. 11. 2023. u 19:07 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I NK Široki Brijeg oglasio oko napada na njihove navijače u srijedu navečer, a u priopćenju su kritizirali i MUP HNŽ-a koji je za napadače proglasio Ultrase Zrinjskog, iako su sami napadnuti navijači to demantirali.
 
"NK Široki Brijeg najoštrije osuđuje huliganski napad na naše navijače koji se dogodio u srijedu navečer oko 19:50 sati na lokalitetu Varda u blizini Mostara, odnosno u njihovom povratku iz Foče s utakmice 1/16 finala Kupa BiH.
 
Smatramo kako ovakva huliganska ponašanja negiraju plemenitu bit športa i športskog nadmetanja i ujedno onemogućavaju sve druge navijače i ljubitelje nogometa, osobito obitelji s djecom koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe svojih klubova.
 
Ovakvi pojedinačni i nemili događaji koji su rezultirali napadom i oštećenjem imovine naših navijača nemaju nikakve veze s nogometom, a njihovi izvršitelji ili nalogodavci trebaju biti odgovarajuće kažnjeni.
 
Stoga želimo vjerovati kako će odgovorni za napad vrlo brzo biti pronađeni i procesuirani uz naglasak kako i djelatnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije u svojim službenim izvješćima ne smiju insinuirati događaje i na taj način dekontaminirati javnost, poglavito u ovakvim situacijama kada oni koji su pretprjeli napad tvrde suprotno.
 
Na kraju zahvaljujemo našim najvjernijim navijačima na stalnoj podršci, kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama. Njihova podrška daje nam potrebnu snagu pred nove izazove koji nam slijede", stoji u priopćenju NK Široki Brijeg.
 
Kopirati
Drag cursor here to close