Jedan od junaka utakmice u Lisabonu

Šimić: Moj otac je osvojio Ligu prvaka, a ja sam sada postigao gol

Šimić je na Sofascore ocijenjen sa 8,4, a bolji od njega je bio samo golman Salzburga Alexander Schlager koji je dobio ocjenu 8,5.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2023. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

RB Salzburg je krenuo gostujućom pobjedom u novu sezonu Lige prvaka. I to na vrućem gostovanju u Lisabonu. Naravno da je gostima pomogao crveni karton, činjenica da je Benfica većim dijelom utakmice igrala s igračem manje, ali opet to ne umanjuje njih uspjeh. Mladi hrvatski napadač Roko Šimić zauzeo je svoje mjesto u vrhu napada Salzburga, a u 15. minuti realizirao je jedanaesterac i doveo svoju momčad u vodstvo.

Šimić je golu dodao i asistenciju i to u 51. minuti kada je nesebično poslužio Oscara Gloukha koji je postavio konačnih 2:0. Mlada, rastrčana ekipa iz Salzburga je u ovom susretu bila prosječno stara 21 godinu i 183 dana, što u prijevodu znači da je to najmlađa postava u povijesti Lige prvaka. Naravno da je svoj doprinos ovoj pobjedi dao i mladi reprezentativac BiH, Amar Dedić, također jedan od mlađih.

"Jako sam ponosan, prije svega na momčad, ali i na pobjedu te moj gol. Prije 16 godina moj otac je osvojio Ligu prvaka, a danas sam ja pobijedio u jednoj utakmici Lige prvaka. To je stvarno poseban osjećaj" rekao je nakon utakmice Šimić kojeg je UEFA službeno proglasila igračem utakmice. Šimić je na Sofascore ocijenjen sa 8,4, a bolji od njega je bio samo golman Salzburga Alexander Schlager koji je dobio ocjenu 8,5. U svim austrijskim medijima se njih dvojica ističu kao najbolji igrači utakmice, a OE24 ističe smirenost koju je imao pri izvođenju jedanaesterca.

Kopirati
Drag cursor here to close