FA kup

Shrewsbury Town zaustavio Liverpool, City i United u osmini finala

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Jason Cummings.
Sport / Nogomet | 26. 01. 2020. u 20:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleski velikani Manchester City i Manchester United izborili su plasman u osminu finala FA kupa, dok će Liverpool morati na reprizu nakon što je odigrao iznenađujućih 2-2 protiv trećeligaša Shrewsbury Towna.

Liverpool je na gostovanju kod 16. momčadi trećeg razreda engleskog nogometa poveo 2-0 golovima Curtisa Jonesa (15) i Donalda Lovea (46-ag), međutim domaćin je u nastavku zabio dva gola vodećoj momčadi Premiershipa izazvavši euforiju na stadionu Montgomery Waters Meadow.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Jason Cummings. Prvo je u 65. minuti smanjio golom iz kaznenog udarca, a 10 minuta kasnije je izjednačio nakon što je prošao Dejana Lovrena koji je igrao cijeli susret za "Redse".

Branitelj naslova Manchester City je na svom travnjaku pobijedio Fulham sa 4-0. Gosti su već od šeste minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Tim Ream i bilo je samo pitanje s koliko će razlike slaviti 'Građani', prenosi Hina. Na koncu je bilo 4-0, a golove su zabili Ilkay Gundogan (8), Bernardo Silva (19) i Gabriel Jesus (72, 75).

United je bio još uvjerljiviji pobijedivši trećeligaša Tranmere Rovers sa 6-0. Strijelci za "Crvene vragove" bili su Harry Maguire (10), Diogo Dalot (13), Jesse Lingard (16), Phil Jones (41), Anthony Martial (45), te Mason Greenwood (56).

Kopirati
Drag cursor here to close