Najstarije nogometno natjecanje

Trostruka kruna Manchester Cityju

Do sada niti jedan engleski klub u istoj sezoni nije osvojio prvenstvo, FA i Liga kup
Sport / Nogomet | 18. 05. 2019. u 20:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon osvojenog naslova prvaka i pobjednika Liga kupa, nogometaši Manchester Cityja osvojili su i FA kup postavši prvi engleski klub u povijesti koji je osvojio trostruku domaću krunu.

Do sada niti jedan engleski klub u istoj sezoni nije osvojio prvenstvo, FA i Liga kup, piše Hina.

U finalu najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu Manchester City je na Wembleyju pobijedio Watford sa 6-0 ostvarivši drugu najuvjerljiviju pobjedu u finalima ovog natjecanja koje je prvi put održano 1872. godine. Identičnim rezultatom je Bury pobijedio Derby County u finalu igranom 1903. godine.

City je postao i prvi klub iz elitnog razreda engleskog nogometa koji je u jednoj sezoni u svim natjecanjima upisao čak 50 pobjeda.

Najbolji igrači utakmice bio je Raheem Sterling koji je postigao tri gola (38, 81, 87) i upisao asistenciju, a sjajnu predstavu pružio je i Gabriel Jesus postigavši pogodak u 68. minuti te upisavši dvije asistencije. Među strijelce su se upisali i David Silva (26), te Kevin de Bruyne (61), piše Hina.

Sterling je tako postao tek četvrti nogometaš u povijesti FA kupa koji je u finalu zabio tri gola. Prije njega to je uspjelo jedino Williamu Townleyju za Blackburna 1890. godine, Jimmyju Loganu za Notts County četiri godine kasnije, te Stanu Mortensenu za Blackpool 1953.

Za Manchester City je ovo bio šesti naslov pobjednika FA kupa, a prvi nakon 2011. dok je Watfordu ovo bilo drugo finale i drugi poraz. Prvi put su do finala dogurali 1984. kada ih je zaustavio Everton.

Najviše naslova pobjednika FA kupa imaju Arsenal (13) i Manchester United (12).

Kopirati
Drag cursor here to close