Legenda

Shevchenko predsjednik ukrajinskog Nogometnog saveza

Shevchenko (47) je dobio 93 od 94 glasa na kongresu UAF-a u Kijevu, a sam Ševčenko, koji je bio delegat, mogao je dati i 94. glas, ali nije to učinio.
Sport / Nogomet | 25. 01. 2024. u 18:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najpoznatiji ukrajinski nogometaš svih vremena Andriy Shevchenko izabran je u četvrtak za predsjednika Nogometnog saveza Ukrajine (UAF), obećavajući da će razvijati ovaj sport unatoč ruskoj invaziji na njegovu zemlju, javlja AFP.

Shevchenko (47) je dobio 93 od 94 glasa na kongresu UAF-a u Kijevu, a sam Ševčenko, koji je bio delegat, mogao je dati i 94. glas, ali nije to učinio.

Shevchenko, koji je okončao karijeru 2012. godine nakon što je igrao za Dinamo Kijev, AC Milan i Chelsea, zamijenit će Andrija Pavelku, dugogodišnjeg predsjednika UAF-a koji se suočava sa suđenjem u Ukrajini zbog optužbi za pronevjeru.

Shevchenko, koji je osvojio Ligu šampiona sa Milanom 2003. godine i najbolji je strijelac ukrajinske reprezentacije, nepokolebljivi je protivnik ruskog rata protiv njegove zemlje, i bio je uporan i vokalan protiv akcija Moskve koristeći svoj status slavne ličnosti u sportu da pomogne u prikupljanju sredstava za žrtve i izbeglice.

"Veliki i odgovoran zadatak je pred nama - razvoj ukrajinskog nogometa u najtežem vremenu u povijesti Ukrajine", napisao je Shevchenko na društvenoj mreži X nakon imenovanja.

Ovaj 47-godišnjak je na konferenciji za novinare u Kijevu rekao da će nastojati unaprijediti igru u "veoma teškim uvjetima rata punog razmjera".

Andriy Shevchenko je najbolji strijelac Ukrajine svih vremena s 48 golova u 111 utakmica od 1995. do 2012. godine.

Predvodio je i ukrajinski nacionalni tim i odveo tu reprezentaciju u četvrtfinale Europskog prvenstva 2020. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close