Oporavak prošao?

Sheffield United gostuje Tottenhamu, Ahmedhodžić na raspolaganju

Kao što je poznato, Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju reprezentacije BiH, tvrdeći kako se radi o manjoj ozljedi tetive nakon koje je on sam odlučio da je bolje da ostane u Engleskoj.
Sport / Nogomet | 15. 09. 2023. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sheffield United u narednom kolu Premiershipa gostuje Tottenhamu. Kako sada stvari stoje menadžer Paul Heckingbottom u ovom susretu računa na reprezentativca BiH pod suspenzijom Anela Ahmedhodžića. Englezi tvrde kako se Anel oporavio i kako će biti spreman za ovaj susret. Heckingbottom je čak i dao objašnjenje o čemu se radilo.

"Od brda su napravili planinu. Samo ću razjasniti jednu stvar: Anel je razgovarao s tri osobe iz Nogometnog saveza BiH koji su bili upućeni u situaciju. Na temelju njegovog prethodnog iskustva kada je bio odsutan zbog ozljede i nije bio dobro zbrinut, odnosno onako kako bi želio i kako bismo željeli, znao je da nije spreman za igru. I mi smo znali da nije spreman za igru, pa je želio dobiti najbolji mogući tretman kako bi što prije oporavio i vratio se treninzima. Sada ga imamo nazad na terenu i spreman je za igru. Iako zna da nikada ne bih spriječio nikoga da igra za svoju zemlju, mislim da je postupio jako razumno i sam se brinuo da se što prije oporavi u ovim danima", rekao je menadžer Sheffielda.

Kao što je poznato, Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju reprezentacije BiH, tvrdeći kako se radi o manjoj ozljedi tetive nakon koje je on sam odlučio da je bolje da ostane u Engleskoj. I on je tada rekao kako su "svi koji su trebali znati, dobili tu informaciju na vrijeme".

Priča oko Anela Ahmedhodžića je mogla otići u drugom pravcu da se kojim slučajem ovaj igrač pojavio na okupljanju. Ako se radilo o bilo kakvoj ozljedi Anel se mogao vratiti u Englesku i nastaviti proce oporavka. Ovako se situacija samo zakomplicirala, pa je na kraju Ahmedhodžić suspendiran.

Kopirati
Drag cursor here to close