Klasično za Otok

Sheffield United do boda u 103. minuti, Liverpool može i bez Salaha

Golman Areola je otišao u prazno i onda je zakačio McBurniea. Gostujući golman je morao izaći iz igre zbog ozljede pa se izvođenje jedanaesterca razvuklo do 102. minute kada je McBurnie pogodio za 2:2.
Sport / Nogomet | 21. 01. 2024. u 21:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klasična utakmica na Otoku. Završnica, sudačka nadoknada u kojoj smo vidjeli dva crvena kartona, penal i gol. Radilo se o susretu Sheffield Uniteda i West Hama.

Maxwel Cornet doveo je Hammerse u vodstvo u 28. minuti, ali je u finišu prvog djela uzvratio Ben Brereton Diaz, bivši igrač Villarreala. Sve je slutilo na novi poraz Sheffield Uniteda kada je Ward-Prowse
iskoristio jedanaesterac u 79. minuti, međutim stvari su se počele komplicirati u nadoknadi. Koja je trebala trajati šest minuta.

Sve je počelo u prvoj minuti nadoknade Rhian Brewster je u žestokom naletu pokosio Emersona. Naravno da je došlo do gužve na terenu i prosto je čudno kako sudac Michael Salisbury nije odmah zaključio Rhiana Brewstera, već je to napravio nakon asistencije VAR-a, što je dodatno produžilo nadoknadu. U 97. minuti, drugi žuti karton je dobio Coufal. Minutu kasnije dosuđen je jedanaesterac za Sheffield.

Golman Areola je otišao u prazno i onda je zakačio McBurniea. Gostujući golman je morao izaći iz igre zbog ozljede pa se izvođenje jedanaesterca razvuklo do 102. minute kada je McBurnie pogodio za 2:2. I tu nije bio kraj uzbuđenjima s obzirom na to da je u narednom napadu hrvački duel Ahmethodžića i Bowena sudac okarakterizirao kao prekršaj u napadu. Moyes je poludio na klupi gostiju, ali nije bilo pomoći.

Liverpool je nakon 20 dana premierligaške pauze otišao na gostovanje kod Bournemoutha i upisao treću uzastopnu pobjedu, ukupno petu u svim natjecanjima. Nakon četiri pobjede i niza od sedam kola bez poraza, klub s juga Engleske kapitulirao je drugi put zaredom u svojoj prvoj prvenstvenoj utakmici u 2024. godini.

Vodeća ekipa lige povećala je, s utakmicom više, prednost nad prvim pratiteljima Manchester Cityjem, Arsenalom i Aston Villom na pet bodova. Sva tri gola Redsi su postigli u drugom poluvremenu, bravu domaćina otključao je Darwin Nunez u 49. minuti nakon asistencije Dioga Jote pa je potom Portugalac pobjedu potvrdio s dva pogotka u 70. i 79.

Od 28. svibnja prošle godine portugalski ofenzivac nije dvaput poentirao u dresu Liverpoola, ali nije bio jedini dvostruki strijelac, jer je i Nunez u trećoj minuti nadoknade zabio drugi (prvi put od 27. kolovoza) za konačnih 0:4. Jedina loša vijest za goste je potencijalna nova ozljeda, Curtis Jones je zbog nje morao izaći u 83. minuti...

Kopirati
Drag cursor here to close