Odigrane samo tri utakmice

Šestica Brightona, sedam golova na Selhurst Parku

Sada Brighton ima bod manje od Liverpoola, dva od petog Tottenhama.
Sport / Nogomet | 29. 04. 2023. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo tri utakmice su odigrane danas u Premiershipu a postignuto je ukupno 16 golova. Valjda je samo moguće u Engleskoj. Navijači Brightona definitivno uživaju. Jer njihova momčad je sve bliže Europi.

Danas je momčad Brightona uspjela u prvom poluvremenu uništila Wolverhampton. Četiri gola za poluvrijeme, prvi put nakon utakmice protiv Leedsa u veljači 2016. godine. Problemi za goste
su počeli jako rano, Undav je postigao gol Undav na asistenciju Welbecka.

Dva pogotka je postigao Gross, a posebno je upečatljiv bio onaj za 3:0 kada je njemački nogometaš pogodio iz voleja sa skoro 20 metara. Do kraja poluvremena je još Welbeck dodao jedan gol, za velikih 4:0 u prvom dijelu. Welbeck je svoj drugi, a Brightonov peti pogodak zabio u 48., da bi u 66. Undav postavio konačan rezultat. Mogli su gosti i gore proći, ali su igrači Brightona zapucali nekoliko prilika. Sada Brighton ima bod manje od Liverpoola, dva od petog Tottenhama.

Za razliku od Brightona, Nottingham Forest se bori kako bi ostao u eliti. Danas je sve do 82. minute vodio kod Brentforda 1:0 golom Brazilca Danila u nadoknadi prvog dijela. No, ne samo da klub iz Nottinghama nije sačuvao vodstvu već je do kraja ostao bez ičega te je poražen 1:2.

U 82. je za 1:1 zabio Toney, a Da Silva u 94. minuti za 2:1 Brentforda koji je čvrsto na devetom mjestu ljestvice. Nottingham Forest će imati nemirnu završnicu sezone sa svog trenutačno 17. mjesta na ljestvici.
Golijada je viđena na Selhurst Parku. Gosti su poveli već u devetoj minuti, a domaću mrežu je naciljao češki nogometaš Souček. No, Crystal Palace time nije bio ni najmanje uzdrman. Od 15. do 30. minute dogodila su se čak tri domaća pogotka, a strijelci su bili Ayew, Zaha i Schlupp.

Potom je uslijedio ritam po pogodak na svakoj strani. West Ham je smanjio na 2:3 u 35. minuti kada je strijelac bio Antonio. Domaćin se vratio na dva gola prednosti nakon što je Eze realizirao jedanaesterac u 66., dok je u 72. Aguerd smanjio na 3:4. Zanimljivost je ta da su gosti sva tri pogotka postigli nakon izvođenih kornera.

Kopirati
Drag cursor here to close