Metla u svlačionici

Sedam imena na Ten Hagovoj listi suvišnih igrača

Možda najviše iznenađuje Harry Maguire (29). Središnji branič je nekoć bio najskuplji branič na svijetu, došao je iz Leicester Cityja za 87 milijuna eura 2019. godine. Tu su još Fred, McTominay, Van de Beek, Wan-Bissaka...
Sport / Nogomet | 17. 01. 2023. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dolazak u Manchester United za trenera, Eriku ten Hagu bilo je sve samo ne lagan početak na novoj, iznimno zahtijevnoj postaji.

Ljetos je nizozemski trener preuzeo klub koji godinama juri za svojim ambicijama. Na Old Traffordu je zatekao očiti sportski, ali i strukturalni kaos na svakom ćošku.

A tu je bio i razmaženi Cristiano Ronaldo, portugalsku superzvijezdu koji je je nervirao ten Haga i sada konačno otišao na Bliski Istok. Izgleda da se konačno kod "Crvenih vragova" vraća nešto kao mir i stabilnost.

United je četvrti na ljestvici, ide prema Ligi prvaka, samo je bod iza Manchester Cityja.

Godinama se gradski rival činio svjetlosnim godinama daleko, a sada su praktički na istoj razini. Prošlog vikenda zabilježena je čak 2-1 pobjeda Red Devilsa.

Video: MANCHESTER DERBY WIN! | Man Utd 2-1 Man City

Bila je to važna prekretnica za ten Hag. Međutim, tu nije kraj ambicija, naprotiv.

Nedavno je ManU potpisao novog napadača, Ten Hagova zemljaka Wouta Weghorsta. Ljetos je United doveo Antonyja (došao iz Ajaxa za 95m), Casemira (70,65m/Real), Lisandra Martineza (57,37m/Ajax), Tyrella Malacia (15m/Feyenoord) i Christiana Eriksena (besplatan transfer/Brentford).

Ten Hag je izgradio novi tim, a za iduće ljeto planirano je još transfera.

A zauzvrat, brojni igrači moraju otići. Britanski list "The Mirror" objavio je listu 'prekriženih' s ukupno sedam imena.

Možda najviše iznenađuje Harry Maguire. Središnji branič je nekoć bio najskuplji branič na svijetu, došao je iz Leicester Cityja za 87 milijuna eura 2019. godine.

Visoka cijena transfera uvijek sa sobom nosi i visoka očekivanja – koja je Maguire rijetko mogao ispuniti.

Nedavno, u pobjedi protiv Man Cityja, engleski reprezentativac bio je samo na klupi.

U središtu obrane igrali su bivša zvijezda Reala Raphael Varane i Luke Shaw - Maguireov reprezentativni kolega, koji je zapravo školovani lijevi bek...

Osim Maguirea, na Unitedovoj listi prekobrojnih i onih koji se nisu uklopili su: veznjaci Fred, Scott McTominay i Donny van de Beek, kao i desni bek Aaron Wan-Bissaka, središnji branič Phil Jones i desno krilo Facundo Pellistri.

Kopirati
Drag cursor here to close