Problemi za Kodru

Savez suspendirao Ahmedhodžića

Savez se saopćenjem u kojem je potvrđena suspenzija igrača koji je utakmicu protiv Luksemburga odgledao s klupe. I tada se špekuliralo o tome kako se radi o ozljedi što je njegov otac demantirao.
Sport / Nogomet | 06. 09. 2023. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ništa novo kada su u pitanju reprezentativne selekcije u BiH. Skoro sa svakim novim okupljanjem, promjenama izbornika, dolazi do nekih kratkih spojeva koje je teško objasniti. Anel Ahmedhodžić je do sada skupio 21 nastup za reprezentaciju BiH i kako stvari stoje za sada će ostati na toj brojci.

U prvom trenutku se pričalo o tome kako je igrač Sheffield Uniteda ozlijeđen, kako se čeka informacija o stanju ozljede, na kraju je čini se priča krenula u drugom pravcu. Nakon što je iz Sheffielda Uniteda na adresu Saveza stigla informacija kako Ahmedhodžić nije ozlijeđen. Savez se saopćenjem u kojem je potvrđena suspenzija igrača koji je utakmicu protiv Luksemburga odgledao s klupe. I tada se špekuliralo o tome kako se radi o ozljedi što je njegov otac demantirao.

"Nakon što su poslani pozivi igračima povodom narednih kvalifikacionih utakmica UEFA za Europsko prvenstvo 2024. protiv Lihtenštajna i Islanda, pojavili su se prvi problemi s ozljedama nekoliko igrača sa zvaničnog spiska A reprezentacije. Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju u zakazano vrijeme, iako je od strane njegovog kluba Sheffield Uniteda dostavljen medicinski izvještaj koji potvrđuje da njegova ozljeda nije ozbiljnije prirode.

Članovi stručnog stožera i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt sa Ahmedhodžićem. Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj ozljedi. Kako se ovdje ne radi o sportskoj ozljedi koja sprječava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendiran do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu s važećim propisima NS BiH i Pravilnika o reprezentacijama NS BiH", navodi se u saopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close