Nema prepreka

Saudijci žele organizirati SP pod svaku cijenu - dozvolit će i alkohol navijačima

U strahu da će tisuće navijača izbjegavati "suhi" turnir, kompromisni dogovor bi mogao dovesti do prodaje pića u hotelima i ograničenim zonama za fanove.
Sport / Nogomet | 06. 10. 2023. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saudijska Arabija spremna je suspendirati svoju zabranu konzumiranja alkohola kako bi ojačala svoju kandidaturu za održavanje Svjetskog prvenstva 2034. godine, piše The Sun.

U strahu da će tisuće navijača izbjegavati "suhi" turnir, kompromisni dogovor bi mogao dovesti do prodaje pića u hotelima i ograničenim zonama za fanove.

Saudijska Arabija postala je favorit za domaćina Mundijala 2034. nakon što je FIFA dodijelila turnir 2030. Španjolskoj, Portugalu i Maroku, a prve utakmice igrat će se i u Urugvaju, Argentini i Paragvaju.

Inače, Saudijska Arabija kao muslimanska zemlja zabranjuje prodaju i konzumaciju alkohola, a stranci koji budu uhvaćeni u opijanju suočavaju se s javnim bičevanjem, velikim kaznama, dugotrajnim zatvorom i deportacijom.

Ali, saudijski izvor je za The Sun rekao: "Nogometnim navijačima će biti dozvoljeno da piju ako Saudijska Arabija organizuje Svjetsko prvenstvo. O tome se nije javno raspravljalo, ali je to prihvaćena činjenica. Priznajemo da su u prošlosti napravljene veoma ozbiljne greške i želimo da svijet shvati da se mijenjamo", kazao je neimenovani izvor.

Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu u Kataru prošle godine prodaja alkohola na stadionu i prostoru u blizini stadiona bila je u potpunosti zabranjena.

Kopirati
Drag cursor here to close