Zvijezda prijelaznog roka

Saudijci odustali od Brozovića jer ih je šokirao zahtjevom, javila se Barcelona

Brozovića je od Saudijaca zatražio nevjerojatnu, suludu ponudu da bi otišao tamo i žrtvovao igranje na najvišoj razini u Europi.
Sport / Nogomet | 28. 06. 2023. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Profimedia  / Marcelo Brozović 

Marcelo Brozović (30) postao je jedna od najvećih zvijezda prijelaznog roka. Za njega se bore saudijski Al Nassr, klub Cristiana Ronalda, i Barcelona. Inter je već prihvatio Al Nassrova 23 milijuna eura odštete za svog najplaćenijeg igrača i Brozoviću ponudio 20 milijuna eura godišnje, ali on sada zavlači. Gianluca Di Marzio, jedan od najvećih poznavatelja mercata, objavio je:

"Brozović preferira Barcelonu, koja ga jako želi, ali zbog teške financijske situacije još nije poslala službenu ponudu Interu. Zato Brozović i njegov menadžer izvode manevar i odugovlače sa Saudijcima kako bi dali Barci više vremena. Al Nassr nudi Brozoviću trogodišnji ugovor s plaćom od 20 milijuna eura godišnje, ali Brozović odgovara da želi potpisati na samo dvije godine uz plaću od 30 milijuna eura godišnje."

"Brozović od Saudijaca traži nemoguće"

Brozović je top tema katalonskih medija. El Mundo Deportivo, najčitaniji sportski list u regiji, na naslovnici ima tri teksta o hrvatskoj zvijezdi. Jedan od njih je naslovljen "Barca radi sve kako bi dovela Brozovića, a Xavi samo čeka znak da nazove" te u njemu piše: "Brozović je dobio sjajnu ponudu od Al Nassra i zna da se Barcelona, koju on želi, s njom ne može mjeriti.

Zato je od Saudijaca zatražio nevjerojatnu, suludu ponudu da bi otišao tamo i žrtvovao igranje na najvišoj razini u Europi. Jasno je zašto Brozović to radi jer on je ključni čovjek finalista Lige prvaka i Lige nacija, a u potonjoj je proglašen MVP-jem te je miljenik Barcelone."

Katalonci dodaju: "Barcelona jako voli Brozovića, ali ne može se ni približiti onome što mu nude Saudijci. Štoviše, mora napraviti puno toga kako bi uopće mogla poslati ponudu Interu i njegovom Hrvatu. Zato Barcelona intenzivno analizira koliko može rastegnuti ionako potrošene financije kako bi dovela Brozovića, piše Index.

"Barcelona radi sve da ga dovede. Samo Xavi čeka"

Prvi operativac Mateu Alemany i Deco, koji još nije formalno postao sportski direktor, danonoćno rade na tome kako bi zaključili transfer. Deco je u stalnom kontaktu s Brozovićevim agentom kako bi detaljno saznao njegove i zahtjeve igrača te stopirao posao sa Saudijskom Arabijom, dok Alemany analizira kako bi dovođenje Brozovića uklopio u budžet za plaće. Za to je nužno prodati neke igrače."

Još jedan ključni igrač Barce je spreman baciti se na Brozovića. Katalonski novinari otkrivaju zašto još uvijek čeka: "Xaviju je Brozović velika želja, ali još nije povukao svoj potez. Nazvao je Brozovića i uvjerio ga da dođe u Barcelonu. Jasno je i zašto, dok god trener nema dojavu iz kluba da je operacija ekonomski izvediva, neće se uključiti. Čim mu Alemany i Deco jave da jest, napravit će što je uradio kod Ilkaya Gündogana. Istog trena birat će Brozovićev broj."

"Al Nassr je već našao zamjenu"

U očekivanju da im se Brozović javi, Al Nassr se okrenuo sjajnoj alternativi. To je Seko Fofana, kapetan Lensa. Dvije godine mlađi od Brozovića, odigrao je vrhunsku sezonu, u kojoj je s devet golova i šest asistencija pridonio drugom mjestu u prvenstvu, iza nedodirljivog PSG-a. Lens je službeno potvrdio da je počeo pregovore s Al Nassrom oko ovog transfera.

Kopirati
Drag cursor here to close