Sastanak u sjedištu HNS-a

Sastanak Hajduka, Dinama, policije i HNS-a: U izradi protokola sudjelovat će i navijači

Mi smo klub navijača, sportsko dioničko društvo, zato smo se i odazvali na sastanak čiji će zaključci biti usuglašeni.
Sport / Nogomet | 27. 05. 2022. u 18:35 Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak se u sjedištu HNS-a u Zagrebu održao sastanak na kojem su sudjelovali Hajduk, Dinamo, policija i HNS. Hajduk je predstavljao predsjednik Lukša Jakobušić, Dinamo predsjednica Vlatka Peras, policiju ravnatelj Nikola Milina, a krovnu nogometnu organizaciju predsjednik Marijan Kustić.

Sloboda navijačima

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić, koji je na nedavnoj klupskoj skupštini suradnju HNS-a i Hajduka prikazao simbolički praznim slajdom, izjavio je: "Kao što ste vidjeli, nismo se oglašavali par dana, nakon utakmice finala Kupa izašli smo s majicama s natpisom "Sloboda navijačima". Taj izraz se ne odnosi na one navijače koji izazivaju nerede ili sudjeluju u nečasnim radnjama, odnosi se na nepravedno privedene, a nadam se da će se njihova nevinost i utvrditi.

To se odnosi, dakle, na onih 1600 naših navijača koji su došli na Maksimir. Mi smo klub navijača, sportsko dioničko društvo, zato smo se i odazvali na sastanak čiji će zaključci biti usuglašeni. Moram izrazit žaljenje za sve koji su nastradali, i policajce i propucane osobe. Sva sreća što nitko nije poginuo".

Zajednički protokol

Najavio je Superkup prije kojeg će se nastojati izraditi zajednički protokol o postupanju prema navijačima: "Ključ svega je da će u izradi jednog protokola sudjelovati i navijači. U sedmom mjesecu je utakmica Superkupa u Zagrebu, igrat će Dinamo i Hajduk, svi imamo želju da se odnos prema navijačima promijeni.

Vidio sam da su svi svjesni problema, možda nemamo zajedničko gledište kako je do problema došlo, ali svjesni smo da postoji. Pravilnici postoje i treba ih uskladiti. Možda je čudno da jedini ja govorim. Jedini sam od prisutnih ovdje prošao navijački put, ta problematika mi je poznata, no to se ne odnosi samo na Torcidu, nego na sve navijačke skupine. Mi smo najzainteresiraniji za problem jer smo klub navijača, ali ovo se odnosi na sve. Sve navijačke skupine će dati svoje mišljenje o diskriminatornom postupanju".

''Nikad se ne smijete hrvati sa svinjama''

Istaknuo je kako Hajduk ima istu odgovornost u ovim pitanjima: "Nismo mi cvijeće, imali smo i mi problema i propusta u organizaciji utakmica. Neke stvari smo poboljšali, kao što su osnovna higijena, hrana, piće, svi mi imamo dio odgovornosti, i vi mediji, ali naša navijačka skupina je najstarija i najveća, imamo najveći broj na gostovanjima gdje često nailazimo na nerazumijevanja.

9.7. je Superkup, to će biti ogledni primjer. Vidjeli ste i jučerašnju utakmicu, svi su ušli na vrijeme. Bilo je i postupanja policije, ali sve je prošlo dobro, ne želim targetirati ni Armadu, to su izolirani slučajevi, ti koji su bacali baklje, njih tri-četiri. Bitno je da nitko nije ostao van stadiona, imali su hranu i piće, to je bilo organizirano i na punktu Dugopolje."

Okupljeni novinari htjeli su da Jakobušić komentira i izjave Krešimira Antolića u kojima je nekadašnji policajac i član Uprave Dinama žestoko napao Hajduk i njegove navijače na što je odgovorio: "Neću komentirati i tu se mogu poslužiti onom starom narodnom poslovicom, nikad se ne smijete hrvati sa svinjama jer ćete oboje završiti u blatu, ali samo svinja će u tome uživati".

Kopirati
Drag cursor here to close