Drugi uzastopni trijumf

Sarajevo izlazi iz krize: Zabili tri gola Igmanu

 Nogometaši Sarajeva su u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu “Bilino polje” u Zenici večeras savladali konjički Igman s 3:1 (1:1), čime su upisali i drugi uzastopni trijumf pod vodstvom novog trenera Emira Obuće.
Sport / Nogomet | 30. 10. 2022. u 18:59 M.V. | Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajlije su se ovim trijumfom revanširali Konjičanima za gostujući poraz u okviru 5. kola, u kojem je, 14. kolovoza , Igman u Doboju kod Kaknja slavio s 2:0.

Sarajevo je rano došlo u vodstvo, u 13. minuti, a strijelac je bio Hamza Čataković, koji je sa desetak metara iskosa sa desne strane savladao Ćemana za 1:0.

Veliku priliku za Igman imao je u 34. minuti Mirsad Ramić, koji je nakon centaršuta Demira Jakupović sa lijeve strane glavom šutirao u donji desni kut gola ali je golman Sarajeva Muhamed Šahinović obranio njegov šut.

Igman je u 42. minuti došao do izjednačenja, a strijelac je sa oko 10-ak metara, na ubačenu loptu sa desne strane, bio Nermin Alagić. S tim se rezultatom otišlo i na odmor.

Sarajevo je u nastavku imalo više od inicijative, a u 64. minuti ponovo su došlo u vodstvo. Strijelac je bio Adnan Džafić, a konačnih 3:1 postavio je Mirza Mustafić u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Sarajlijama je ovo bio ukupno sedmi trijumf, nakon kojeg su se bodovno poravnali sa Željezničarom, koji na četvrtom mjestu također ima 25 bodova, ali i utakmicu manje. Igman je sa 16 bodova ostao na 10. mjestu.

Večerašnji susret počeo je odavanjem počasti minutom šutnje za Husnija Behrama Arapovića, bivšeg trenera Sarajeva, koji je 25. listopada preminuo u 79. godini. 

Arapović je, između ostalog, u trenerskoj karijeri bio i izbornik U-21 selekcije te A2 selekcije BiH, kao i pomoćnik izbornika A1 reprezentacije BiH Fuadu Muzuroviću.

Kopirati
Drag cursor here to close