Bordo tim bez trenera

Dudić podnio ostavku nakon poraza Sarajeva od Čelika

Prilikom izlaska s terena, nakon poraza, Dudić se suočio s novim prozivkama Bordo navijača. Pristalice gostujućeg tima skandirale su "Feđa odlazi".
Sport / Nogomet | 19. 10. 2022. u 20:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Feđa Dudić bio je ogorčen nakon ispadanja svog tima iz Kupa Bosne i Hercegovine i podnio je ostavku na mjesto trenera Bordo tima.

Nogometaši Sarajeva doživjeli su šokantno ispadanje iz Kupa BiH. Iako su nogometaši Čelika oduvijek bili rivali Bordo timu, zenički klub danas se nalazi u trećem rangu bh. nogometa i prolaz u osminu finala Kupa smatra se pravom senzacijom.

Čelik je slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca rezultatom 5:4, dok je u regularnih 90 minuta bilo 1:1.

Naravno, to je vrlo teško palo treneru Bordo tima Feđi Dudiću, a to se vidjelo i dok su igrači izvodili jedanaesterce. Neke od njih čak nije mogao ni gledati.

Prilikom izlaska s terena, nakon poraza, Dudić se suočio s novim prozivkama Bordo navijača. Pristalice gostujućeg tima skandirale su "Feđa odlazi", prenosi Klix.

Poraz od Čelika bila je "kap koja je prelila čašu", stoga je podnio ostavku na mjesto trenera FK Sarajevo odmah nakon što se utakmica završila. Obratio se medijima na pres konferenciji i saopćio kako preuzima odgovornost za loše rezultate tima.

"Čestitam kolegi i Čeliku na pobjedi. Čast mi je bila biti ovdje. Pruezeo sam odgovornost, ovo je moja zadnja utakmica na klupi FK Sarajevo. Budite kratki, morat ću se isključiti nekoliko dana. Hvala kolegi Ismiru, netko će ovo analizirati. Došao sam s dobrim namjerama. Mi smo svi prolazni, a navijači neka imaju strpljenja...", kazao je Dudić tokom obraćanja medijima.

Kopirati
Drag cursor here to close