M:tel Premijer liga

Sarajevo i Sloga na Bilinom polju podijelili bodove

Sport / Nogomet | 07. 04. 2023. u 22:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu 25. kola M:tel Premijer nogometne lige Sarajevo je pred oko 500 gledatelja na Stadionu “Bilino polje” u Zenici odigralo neriješeno protiv dobojske Sloge rezultatom 1:1 (1:0).

Strijelac gola u prvom poluvremenu bio je Ganac Francis Kyeremeh, koji je u 16. minuti pogodio iz peterca za 1:0, nakon što je gostujući golman Ilia Gučmazov bio kratko odbio loptu poslije šuta Dala Varešanovića s oko 13 metara.

Prethodno su gosti izvrsnu priliku imali već u 6. minuti, kada je na oko 25 metara od gola Sarajeva proigran Uglješa Stevanović, koji je krenuo sam prema golmanu Belminu Dizdareviću. Dizdarević je istrčao na oko 10-ak metara s gol-crte te nogom obranio njegov šut. Sarajevo je imalo više od igre i više prilika, ali se na odmor otišlo pri vodstvu od 1:0.

Sloga je na 1:1 uspjela poravnati već u trećoj minuti drugog poluvremena, odnosno u 48. minuti susreta, a strijelac je bio rezervista Franko Dadić, koji je na poluvremenu ušao u igru. Dadić je s oko 10-ak metara iskosa s lijeve strane šutirao prizemno te pogodio suprotni ugao gola Sarajeva.

Golman gostiju Gučmazov obranio je u 59. minuti šut Almedina Ziljkića s oko 18 metara po sredini gola, a odbijenu loptu s oko tri metra u gol nije uspio poslati ni Kyeremeh. Gučmazov je obranio i njegov šut. Dobru priliku za novo vodstvo Sarajeva nije iskoristio rezervista Giorgi Gullashvili, koji je s oko metar od gola šutirao glavom pored gola.

Minutu kasnije izbila je gužva na sredini terena, a nakon naguravanja i smirivanja situacije žute su kartone dobili Ilija Martinović kod Sarajeva te strijelac gola za Slogu, Franko Dadić. Gučmazov je u 79. minuti šutirao iskosa sa lijeve strane sa visine peterca, ali je neko iz obrane gostiju blokirao njegov šut pa je lopta otišla u korner.

Brazilac Oliveira Renan šutirao je u 84. minuti sa oko 10-ak metara od gola, ali je lopta zamalo otišla iznad prečke. Šut s oko 20 metara Adnana Džafića završio je pored gola. Sarajevo je pritiskalo i u nastavku, ali bez uspjeha. Sarajevo je u četvrtoj minuti sudačkog dodatka postiglo gol, koji je poništen zbog prekršaja nad jednim igračem Sloge u 16- ercu gostiju pa je ostalo 1:1.

U preostalim susretima 25. kola sutra se sastaju: Posušje – Sloboda (15.00), Velež – Leotar (16:00), Borac – Zrinjski (18.30), Željezničar – Tuzla City (20.00). U ponedjeljak igraju Široki Brijeg – Igman (18.00), čime će biti i kompletirano 25. kolo.

Kopirati
Drag cursor here to close