Otkaz treneru

Santo mora tražiti novi posao, Benzema je glavni

Mnogi će razlog smjene trenera pronaći i u sukobu koji je bio prisutan unutar kluba na relaciji trener - najveća zvijezda.
Sport / Nogomet | 08. 11. 2023. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Al-Ittihad mora pronaći novog trenera, dosadašnji Nuno Espirito Santo novi posao. Stvari očito više nisu funkcionirale, pa je trener otpušten.

Al Ittihad, klub u kojem je glavna zvijezda nekadašnji napadač madridskog Reala Karim Benzema se nalazi u rezultatskoj krizi. Bez pobjede su u domaćem prvenstvu u posljednjih pet utakmica. U tom su periodu tri puta remizirali i dva puta izgubili, a uslijed te krize su skliznuli na trenutačno šesto mjesto ljestvice u domaćem prvenstvu. Uz to su izgubili ovog tjedna u azijskoj Ligi prvaka od iračkog Al Quwea s 0:2, makar su i dalje vodeća momčad svoje skupine C.

Mnogi će razlog smjene trenera pronaći i u sukobu koji je bio prisutan unutar kluba na relaciji trener - najveća zvijezda od samog početka. Karim Benzema je došao u Al-Ittihad uz veliku pompu, što je bilo i logično, međutim vrlo brzo je ušao u sukob s trenerom, prvo oko kapetanske trake.

Bivši golgeter Reala tražio je kapetansku traku. Portugalski trener je to kategorički odbio, a mediji u Saudijskoj Arabiji došli su do saznanja da se Espirito Santo žalio upravi kluba na Francuza. Navodno je rekao tom prilikom da ga uopće nije želio i da mu se ne uklapa u sustav igre.

Ulazili su Nuno Santo i Benzema u verbalne duele i ranije, međutim posljednji je bio žestok. Al Ittihad je na poluvremenu utakmice s iračkim Al Qouwa Al Jawiyeom u AFC Ligi prvaka gubio s 1:0. Naravno, trener je održao govor na poluvremenu, a Benzemi se nije svidjelo ono što je čuo. Francuz je poludio na trenerove riječi i više nije imao kočnica pa je izvrijeđao Espirita Santa, a ovaj mu nije ostao dužan. Sve to je trenera približilo otkazu jer je Benzema u klubu i više od glavne zvijezde i kapetana.

Iz kluba su objavili kako će privremeno Espirita Santa zamijeniti njegov dosadašnji pomoćnik Hassan Khalifa. Nuno Espirito Santo u Al Ittihad je došao u srpnju 2022. godine, a prije toga je radio u portugalskim klubovima Rio Aveu i Portu, španjolskoj Valenciji, dok je od 2017. do 2022. godine bio u Premier ligi, gdje je trenirao Wolverhampton i kratko Tottenham.

Kopirati
Drag cursor here to close