Svojedobno najveći talent

Sanja povratak u Vatrene

Mislim da je teško očekivati poziv dok igraš za Fortunu Sittard, zato i želim u drugu momčad. Svakako, povratak u hrvatsku reprezentaciju je moj san
Sport / Nogomet | 22. 03. 2024. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski ofenzivni veznjak Alen Halilović, svojedobno najveći talent hrvatskog nogometa, nakon dugo vremena "proigrao" je i skrenuo pažnju na sebe predstavama u nizozemskoj Eredivisie.

Sjetila ga se tako i španjolska Marca, koja je objavila razgovor s 27-godišnjim igračem Fortune Sittard, koji je 2014. godine prešao iz Dinama u Barcelonu i predviđala mu se velika karijera, piše HRT.

''Na početku vam to laska, usporedbe s tako dobrim igračima, ali istovremeno od vas se očekuje jako puno u toj dobi, zbog čega pomalo patite. Želio sam pokazati da mogu igrati kao Modrić ili kao Messi, ali ne ide to baš tako lako u nogometu. Dečkima od 16 ili 17 godina koji proživljavaju slično savjetujem da se usredotoče na uživanje, da budu ono što jesu'', rekao je o svojim počecima.

Jedini klub za veliki korak

Za njega se tad otimalo mnogo velikana, htjeli su ga Real Madrid, Chelsea i PSG, a izabrao je Barcu. Objasnio je zašto:

''Barca je zbog svog načina igre i težnje posjedu bila jedini klub u kojem sam vidio da mogu napraviti veliki korak kao nogometaš i osoba, a i španjolski nogomet odgovara mojim kvalitetama. Nisam htio ići u Njemačku ili Englesku, to su lige koje se više baziraju na fizikalijama''.

Barca ga je s 19 godina posudila Sportingu, gdje je imao dobru sezonu:

''Imao sam dobru sezonu. Odigrao sam gotovo sve utakmice, zabija i asistirao'', rekao je i priznao da je napravio pogrešku na ljeto 2016. godine.

''Trebao sam slušati Barcelonu i nastaviti igrati na posudbi u La Ligi, ali mislio sam da sam spreman za igru u prvoj momčadi i odlučio sam tada promijeniti državu. Kad bih mogao promijeniti jednu stvar u svojoj karijeri, ostao bih u tom trenutku u Španjolskoj''.

Uslijedio je odlazak u njemački HSV, pa povratak u La Ligu, odnosno u Las Palmas, gdje je igrao solidno, no nastavio je ne tako dobro u Milanu, Standardu iz Liegea, Heerenveenu, Birmingham Cityju, Readingu i prije dvije godine je došao u Rijeku. Rekao je nešto o razdobolju na Kvarneru:

'Ponude koje sam imao nisu bile obećavajuće i s obzirom na to da godinu ranije nisam previše igrao, odlučio sam da bi, u dobi od 25 godina, bilo dobro imati minutažu i vratiti samopouzdanje. Kako god, proživio sam jedan od najgorih perioda u novijoj povijesti kluba, htjeli su rezati plaće igračima, nisam se dobro osjećao pa sam odlučio otići''.

Pet mjeseci bez momčadi

Nakon odlaska iz Rijeke pet mjeseci nije imao momčad. Predviđali su mu mnogi kraj karijere. No stigao je poziv iz Nizozemske i sve se promijenilo:

''Znao sam kakva je Eredivisie jer sam igrao u Heerenveenu i želio sam se vratiti, ta liga odgovara mojim kvalitetama. Sretan sam ovdje, ali bit će mi teško ostati. Dobar je trenutak za povratak na najvišu razinu. U siječnju sam ponovno dobio sjajnu ponudu iz Saudijske Arabije, ali s obzirom na to kako igram, želim ostati u Europi i pokazati što mogu'', rekao je Halilović, koji je ove sezone odigrao 28 utakmica u svim natjecanjima za Fortunu, zabivši pet golova, uz dvije asistencije.

Priznao je o čemu najviše sanja: ''Zadnjih godina nisam o tome razmišljao jer to nije bilo realno. Mislim da je teško očekivati poziv dok igraš za Fortunu Sittard, zato i želim u drugu momčad. Svakako, povratak u hrvatsku reprezentaciju je moj san''.

Kopirati
Drag cursor here to close