Premijer liga

Samo Zrinjski slavio kao domaćin, gosti vrlo raspoloženi

Zrinjski je u nastavak sezone ušao s određenim bodovnim zaostatkom, ali je sigurnim pobjedama kontra Čelika i Slobode došao na treće mjesto
Sport / Nogomet | 02. 03. 2020. u 16:00 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da nije bilo pobjede Zrinjskog u Mostaru, rekli bismo da su gosti dominirali u utakmicama 21. kola Premijer lige. Ipak, nije niti jedanaest osvojenih bodova malo.

Naprotiv, nekada su se takve brojke mogle samo sanjati. Ovaj put su se osladili Sarajevo, Široki Brijeg i Željezničar. I dok je trijumf Željezničara bio očekivan u Ugljeviku, slavlja Širokog Brijega i Sarajeva baš i nisu.

Ne zato što pomenute momčadi nemaju kvalitetu, već zbog činjenice da su jedni igrali protiv Mladosti koja se bori za opstanak, dok se Borac ove sezone rezultatima prometnuo u kandidata za najveći plasman. S tim da je Široki Brijeg proteklog tjedna ostao bez Kvesića i Jovića. Na kraju je Jurilj u drugoj minuti sudačke nadoknade postigao pobjedonosni gol za 2:3.

U Banja Luci se igralo otvoreno, bilo je prilika, Sarajevo je dvije svoje iskoristilo. Sudeći po prvim utakmicama Vinko Marinović koji ima iskustva osvajanja naslova prvaka (Zrinjski), ali i u radu s mladim igračima (U21 reprezentacija), zna što radi i što hoće.

Zrinjski je u nastavak sezone ušao s određenim bodovnim zaostatkom, ali je sigurnim pobjedama kontra Čelika i Slobode došao na treće mjesto, dva boda iza Željezničara. Momčad s velikim brojem provjerenih igrača, strijelaca rutinera je posao i protiv Slobode odradila baš tako, rutinski. Dva rana gola, pa odrađivanje posla.

Naravno, koliko može ova momčad Zrinjskog vidjet ćemo u susretima protiv izravnih konkurenata iz vrha. U ovom trenutku, Čelik i Sloboda nisu definitivno protivnici koji mogu parirati "Žižinoj" momčadi.

Tuzla City i Velež su odigrali tvrdu, borbenu, ne pretjerano zanimljivu utakmicu. Jedan detalj je mogao presuditi pobjednika, ali nije. Jedanaesterac nije iskoristio Arežina pa je Velež osvojio bod. I produžio svoj niz bez poraza na četiri utakmice. Jednako toliko utakmica Rođeni su bez primljenog gola.

Na Bilinom polju se nastavlja agonija Čelika koji jeste uhvatio bod kontra Radnika, ali teško je reći koliko taj bod Zeničanima znači. I dalje je tu jako puno upitnika, direktori, treneri odlaze, dolaze, veliki je broj igrača koji još uvijek nisu registrirani niti se zna kada će biti.

Trenutačni šef Umit Ozat još uvijek nije vodio momčad s klupe, dok su njegova izlaganja nakon utakmica više nego zanimljiva. Između Mladosti, Slobode i Čelika će se tražiti drugi putnik u niži rang, a kako stvari stoje mogao bi nastradati onaj klub koji bude imao najviše problema.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close