Gosti osvojili šest bodova

Samo Borussija slavila na domaćem terenu

Borussija Dortmund ima šest bodova više od Apotekara iz Leverkusena koji su izgubili dva boda protiv Hoffenheima. Dva koja su imali u svojim rukama do osamdesete minute.
Sport / Nogomet | 16. 12. 2021. u 00:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U preostalih pet utakmica 16.kola Bundeslige, samo su žuto - crni iz Dortmunda uspjeli osvojiti tri boda na svom terenu. Očekivano s obzirom da je protivnik bio fenjeraš Greuther Fürth. Dvostruki strijelac je bio Haaland. Norvežanin je prvi gol zabio u 33.minuti iz jedanesterca, drugi osam minuta prije kraja. Između ova dva gola, jedan je uspio postići i Nizozemac Malen. Borussija Dortmund
ima šest bodova više od Apotekara iz Leverkusena koji su izgubili dva boda protiv Hoffenheima. Dva koja su imali u svojim rukama do osamdesete minute.

Bayer je vodio 2:0 do deset minuta prije kraja, golovima Patricka Schicka, a onda je Hoffenheim preko rezervista Stillera i Dabbura.
Kiksao je i RB Leipzig skoro na isti način, jedina razlika leži u činjenici da su gosti imali gol prednosti od 19. minute (Silva), do 84. kada pogađa Caligiuri za konačnih 1:1.

Nogometaši Eintrachta pobijedili su u Mönchengladbachu domaću Borussiu 3:2. Domaćin je poveo u šestoj minuti golom Floriana Neuhausa, a preokrenuo je Eintracht golovima Rafaela Bore u 45. i Jespera Lindstroma u 50. minuti. Borussia je izjednačila u 54. minuti golom Ramija Bensebainija iz jedanaesterca, a minutu kasnije pobjedu momčadi iz Frankfurta donio je Daiti Kamada. Eintrachtu je druga uzastopna pobjeda, a momčad iz Monchengladbacha doživjela je četvrti uzastopni poraz. U ovom susretu se ozlijedio hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić, koji je izašao iz igre u 28. minuti.

Jedinu utakmicu bez golova su odigrali Union Berlin i Freiburg.

Kopirati
Drag cursor here to close