Europska liga

Salzburg izbacio Borussiju, CSKA šokirao Lyon, Milan oštećen

Najuzbudljivije je bilo u Plzenu, gdje je Viktoria nadoknadila 2:0 iz prve utakmice, a u završnici je Sporting propustio iskoristiti kazneni udarac, pa je odluka pala tek u dodatnom vremenu.
Sport / Nogomet | 15. 03. 2018. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Atletico Madrida, CSKA, Arsenala, Lazija, RB Leipziga, Marseillea, Sportinga i Salzburga izborili su plasman u četvrtfinale Europske lige.


CSKA je u prvom susretu osmine finala u Moskvi izgubio od Lyona 0:1, ali je u uzvratu na stadionu na kojem će biti i finale, pobijedio Lyon 3:2.


RB Salzburg je uspio obraniti 2:1 prednost iz prve utakmice odigravši na svom stadionu 0:0 protiv Borussije Dortmund. Austrijski sastav je i ovoga puta bio bliži pobjedi, ali nije nažalost nije bilo golova. Najbolju priliku imao je Dabbur koji je u sudačkoj nadoknadi pogodio vratnicu. 


Salzburg je ovom utakmicom produžio niz bez poraza na 19 utakmica u nizu u Europi. Austrijanci su seriju započeli 3. studenog pobjedom u Nicu 2-0. Od tada su spojili 11 pobjeda i osam neodlučenih ishoda. Rekord drži Ajax koji od rujna 1994. do travnja 1996. nije izgubio 21 utakmicu u nizu.


Arsenal je u uzvratnom susretu pobijedio Milan 3:1 nakon što je na San Siru slavio 2:0. Milan je poveo dalekometnim pogotkom Hakana Calhanoglua u 35. minuti, no samo četiri minute kasnije Arsenal je izjednačio iz dvojbeno dosuđenog kaznenog udarca. Švedski sudac Jonas Eriksson je na asistenciju suca iza gola presudio kako je Ricardo Rodriguez rukom oborio Dannya Welbecka premda se čini kako nije bilo prekršaja. Welbeck je bio siguran za 1:1.

Švedski sudac je u glavnoj ulozi bio i u 41. minuti nakon što Chambersovo igranje rukom u kaznenom prostoru nije okarakterizirao kao jedanaesterac udarac za Milan. Gosti su žestoko prosvjedovali, ali Eriksson nije promijenio odluku.

Arsenal je okrenuo rezultat u 71. minuti pogotkom Granita Xhake kojem je pomogla i neuvjerljiva reakcija Gianluigija Donnarumme, a konačnih 3-1 postavio je Welbeck u 86. minuti svojim drugim golom na utakmici.

Lazio je nakon 2:2 iz prve utakmice, u uzvratu u Kijevu pobijedio Dynamo 2:0. Marseille je pobijedio na gostovanju Athletic Bilbao 2:1, nakon što je pred svojim navijačima slavio 3:1, dok su Zenit i RB Leipzig igrali 1:1, čime je njemački sastav obranio 2:1 pobjedu iz prve utakmice.

Najuzbudljivije je bilo u Plzenu, gdje je Viktoria nadoknadila 2:0 iz prve utakmice, a u završnici je Sporting propustio iskoristiti kazneni udarac, pa je odluka pala tek u dodatnom vremenu.

Atletico je u prvom susretu u Madridu pobijedio s 3:0, a uzvratu u Moskvi španjolski sastav je bio još uvjerljiviji, pobijedivši 5:1.

Kopirati
Drag cursor here to close