Europska liga

Arsenal pobijedio u Milanu, Salzburg u Dortmundu

Prije utakmice održana je minuta šutnje za preminulog kapetana Fiorentine Davidea Astorija.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2018. u 21:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su u utakmicu ušli kao favoriti nakon 13 utakmica bez poraza, nogometaši AC Milana izgubili su od Arsenala s 0:2 u prvom susretu osmine finala Europske lige.

Gennaro Gattuso preporodio je Milan, dok je Arsenal u velikoj krizi, no večeras to nije tako izgledalo na travnjaku. Umjesto nogometnog spektakla vidjeli smo prilično blijedu predstavu, a posebno je podbacio Gattusov sastav.

Prije utakmice održana je minuta šutnje za preminulog kapetana Fiorentine Davidea Astorija.

Gosti su poveli prelijepim pogotkom Henrika Mhitarjana u 15. minuti. Armenac se našao na 20-ak metara od gola i sjajnim udarcem pod prečku doveo je svoju momčad u vodstvo. Konačan rezultat postavio je Aaron Ramsey na asistenciju Özila u četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Velšanina je zbilja majstorski pronašao njemački veznjak, a on je prevario Donnarummu i bez problema poslao loptu u mrežu, javlja HRT.

Pet minuta prije drugog pogotka Mhitarjan je imao odličnu priliku nakon brzog kontranapada, no zatresao je gredu. U drugom poluvremenu Englezi su se povukli i protiv indisponiranih domaćina uspjeli su sačuvati svoju mrežu i veliku prednost stečenu u prvom dijelu.
Nikola Kallinić počeo je na klupi, a ušao je u igru u 63. minuti umjesto Calhanoglua. Hrvatski reprezentativac imao je veliku priliku u 83. minuti, kad ga je u prostor gurnuo Bonaventura, ali brži od njega bio je golman Ospina.

Rossonerima je ovo prvi poraz u 2018. godini, jednostavno im danas ništa nije išlo onako kako su zamislili.

Atletico Madrid je rutinski odradio posao protiv moskovskog Lokomotiva pobijedivši 3:0. Domaćin je poveo u 22. minuti sjajnim golom Saula Nigueza s više od 25 metara. Na 2:0 je povisio Diego Costa u 47. minuti, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika, a vjerojatno i oko putnika u četvrtfinale razriješio je Koke u 90. minuti.

Za goste je svih 90 minuta odigrao Vedran Ćorluka koji je tako zaigrao nakon 10 mjeseci zbog ozljede, dok Šime Vrsaljko nije nastupio za Atletico.

Austrijski prvak RB Salzburg je priredio iznenađenje pobijedivši u Dortmundu Borussiju 1:2. Gosti su odigrali sjajno i mogli su uvjerljivije slaviti, a sva tri gola vidjeli smo u drugom poluvremenu. Austrijanci su mogli povesti i u završnici prvog poluvremena kada su imali dvije sjajne prilike. Prvu je promašio Dabbur, da bi Hwang u sudačkoj nadoknadi uzdrmao vratnicu, javlja HRT.

Daleko bolju igru Salzburg je okrunio vodstvom u 48. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Valon Berisha. Kazneni udarac je skrivio Omer Toprak povukavši za dres Hwanga. U 58. minuti austrijski prvak je stigao i do drugog gola. Domaćin je izgubio loptu na centru i nakon brze kontre Stefan Lainer je uputio povratnu loptu na koju je natrčao Berisha i zabio pod gredu za 2-0. U 62. minuti je smanjio Andre Schurrle doslovno uguravši loptu u mrežu nakon asistencije Christiana Pulisica koji je ušao u igru 60 sekundi ranije.

RB Salzburg je produžio niz bez europskog poraza na 18 utakmica, pri čemu na 10 gostovanja. Duje Ćaleta-Car je odlično odigrao cijeli susret za gostujući sastav.

Lyon je u Moskvi pobijedio CSKA 0:1, a pobjednika je odlučio pogodak Marcelo u 68. minuti nakon ubačaja iz kornera.

Uzvratne utakmice su 15. ožujka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close