Novi detalji velike tragedije

Sala prije tragedije: Uplašen sam, avion kao da će pasti

"Uplašen sam. Avion izgleda kao da će se raspasti. Ne znam hoće li me itko tražiti jer me sigurno neće naći", napisao je argentinski napadač.
Sport / Nogomet | 22. 09. 2022. u 00:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri godine su prošle od tragedije i još uvijek se pojavljuju novi detalji. Sada je BBC objavio prijepis razgovora kojeg je pilot David Ibbotson obavio sa svojim kolegom. Ibbotson se požalio na stanje aviona nakon što je stigao u Nantes.

"Letio sam i samo sam čuo "boom". Pitao sam se što nije u redu. Svi parametri su bili OK i još uvijek sam letio. Ipak, to ti privuče pažnju. Ovaj avion mora nazad u hangar", rekao je Ibbotson te dodao jednu stvar koja dovoljno govori o tome koliko je bio zabrinut za sljedeći let:

"Jaknu za spašavanje obično stavim između sjedišta, ali sutra ću je sigurno nositi", rekao je pilot.

I sam Sala je bio zabrinut te je objavljena i njegova posljednja poruka koju je poslao jednom prijatelju.

"Uplašen sam. Avion izgleda kao da će se raspasti. Ne znam hoće li me itko tražiti jer me sigurno neće naći", napisao je argentinski napadač.

Argentinac je 2019. godine potpisao za Cardiff, a onda je odlučio krenuti malim privatnim avionom do Francuske i natrag kako se bi oprostio od suigrača iz Nantesa. Do Nantesa je stigao, ali nije nikada natrag do Walesa jer se avion srušio u more te su i nogometaš i pilot poginuli.

Kopirati
Drag cursor here to close