Oni bi da igraju protiv Benfice

Sada nezadovoljni u Real Madridu

Po saznanju da će UEFA ponoviti izvlačenje Madriđani su poludjeli izjavivši kako je to nedopustivo te kako bi se izvlačenje trebalo nastaviti od njihovog para jer je on zadnji izvučen prema pravilima prije greške softvera.
Sport / Nogomet | 13. 12. 2021. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je u sport sve moguće pokazao je današnji ždrijeb za elitno klupsko takmičenje Ligu prvaka. Po prvi put se dogodilo da imamo ponovni ždrijeb što je svakako presedan u povijesti ovog takmičenja.

Podsjećamo, kada je obavljen ždrijeb, UEFA je odlučila kako će se zbog nevjerojatnog gafa koji se dogodio ponoviti isti. Sve je počelo tako što je Villarreal za protivnika izvukao Manchester United, što nije bilo moguće jer su ta dva kluba igrala u skupini.

Postoje dva pravila vezana za ždrijeb osmine finala, a ona glase da ne mogu biti izvučeni klubovi koji dolaze iz iste zemlje ili iz iste skupine. Dvije pogreške su se dogodile i prije nego što su kuglice spojile Manchester United i Villarreal. U trenutku kada je izvučen Villarreal, među potencijalnim suparnicima ovog španjolskog kluba pojavili su se Manchester United i Real Madrid, premda je to protivno pravilima ždrijeba.

Zatim je na red došao treći par. Prvo je izvučen Atletico Madrid pa je uslijedila nova lakrdija – na popisu potencijalnih Atleticovih suparnika nije bilo Manchester Uniteda (a moralo je biti), dok je istovremeno bio Liverpool, s kojim je Atletico bio u istoj skupini i nikako nisu mogli biti izvučeni međusobno.

"Nakon tehničkog problema sa softverom vanjskog pružatelja usluga koji instruira dužnosnike koji klub može igrati s kojim klubom dogodila se materijalna greška u ždrijebu za osminu finala Lige prvaka”, oglasila se UEFA.

Ždrijeb je ponovo obavljen, ali sada je nakon svega reagiralo vodstvo Real Madrida. Tiražna Marca piše, u Modrićevom klubu su bili isprva presretni kad su saznali kako bi trebali igrati protiv Benfice na prvoj prepreci u europskom proljeću LP-a, međutim poslije UEFA-inog fijaska pri izvlačenju, poludjeli su jer im je ponovljena verzija namijenila moćni PSG umjesto.

Po saznanju da će UEFA ponoviti izvlačenje Madriđani su poludjeli izjavivši kako je to nedopustivo te kako bi se izvlačenje trebalo nastaviti od njihovog para jer je on zadnji izvučen prema pravilima prije greške softvera koji su iz krovne europske nogometne organizacije optužili za debakl. Iz Real Madrida sada traže da njihov protivnik ostane Benfica kako je to bilo posloženo nakon prvog ždrijeba.

Real Madrid se požalio UEFA-i smatrajući da je ponavljanje cijelog ždrijeba nedopustivo i predstavlja grešku jednako flagrantnu poput one koja se dogodila na događaju održanom par sati ranije u Nyonu

"Bilo je iznenađujuće, žalosno i vrlo teško razumljivo. S obzirom na milijune navijača koji su čekali ždrijeb. Svjesni smo što ovo natjecanje znači za ovaj klub i za naše navijače. Također svjesni težine suparnika i kategorije igrača koje imaju, ali sam uvjeren da nas čekaju dvije sjajne utakmice i nadam se da ćemo ući u četvrtfinale", kaže Emilio Butragueño

Kopirati
Drag cursor here to close