Predrag Spasić

VIDEO I S fabričke trake u Real, danas živi od 400 eura mjesečno

"Trebam pomoć u ekonomskom smislu. Živim iz dana u dan, u teškoj sam situaciji. Trebaš biti jak da sve prebrodiš', rekao je Spasić španjolskim novinarima koji su ga posjetili.
Sport / Nogomet | 06. 03. 2023. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na nogometnoj sceni bivše države se pojavio potpuno neočekivano. Jer nogomet se bavio, danas bismo rekli amaterski. Radio je fabrici u Kragujevcu, igrao za Radnički. U fabrici je imao nesreću da mu mašina otkine jedan deo kažiprsta. Stvari su se počele mijenjati kad je iz Radničkog prešao u Partizan. Dobio je poziv za reprezentaciju Jugoslavije u prijateljskoj utakmici 1988. godine. Od tog trenutka je Predrag Spasić bio standardan u dresu reprezentacije ali i Partizana. Za reprezentaciju je uspio zabiti i jedan gol.

Legenda kaže kako je direktor Real Madrida, Mendoza dobio snimak jednog od derbija Zvezda - Partizan kako bi se upoznao s kvalitetama Dejana Savičevića, a onda je počeo razmišljati o jednom sasvim drugačijem igraču, defenzivcu Spasiću.

Video: Yug - Francuska kvalifikacije za SP 1990 

Nije Real odmah uzeo Spasića jer je Mendozi izgledao poprilično čudno, prije svega zbog građe... Međutim, nakon utakmice Jugoslavija - Španjolska na SP u Italiji, za Mendozu nije bilo dileme.

"Jedan od čelnika Partizana, Zečević me pozvao na telefon i rekao mi da se vratim s odmora, jer trebamo završiti neki posao. Kad su mi rekli da se radi o Real Madridu, mislio sam da se zezaju. Dan poslije sam ja potpisao ugovor", prisjetio se jednom prilikom Spasić. Međutim, autogol koji je postigao u derbiju protiv Barcelone je obilježio njegovu karijeru. Čelnici kluba su tražili da se Spasić izostavi iz prve momčadi nakon toga

Video: Autogol Spasića u derbiju 

" Meni ni dan danas nije jasno kako sam dao taj autogol. Golman Reala se javio da će izaći na centaršut, ja sam loše postavio glavu i umjesto da izbacim loptu u korner, ona je završila u mreži. Moja reakcija je bila strašno loša" pričao je Spasić. Od trenutka mu je karijera krenula silaznom putanjom, mijenjao je klubove po Španjolskoj zaradio i nešto novca. Novca koji će nestati u nekom privatnom biznisu. Ubrzo je proglasio bankrot i morao je pronaći posao pa tako trenutačno radi za 400 eura mjesečno u jednom skladištu u Kragujevcu.

Video: Dinamo Bukurešt - Partizan 

"Trebam pomoć u ekonomskom smislu. Živim iz dana u dan, u teškoj sam situaciji. Trebaš biti jak da sve prebrodiš', rekao je Spasić španjolskim novinarima koji su ga posjetili. O tome su ovih dana pisali svi srpski mediji...

Poznato je kako se već godinama bori s depresijom, a vrlo rijetko se pojavljivao u medijima. Potpuno se povukao iz javnog života, ali kad su čuli u Španjolskoj u kakvoj je situaciji odlučili su mu pomoći.

Tako mu se javila Udruga veterana Real Madrida koja godinama pomaže bivšim igračima kraljevskog kluba.

"Sretan sam zbog toga. Ponosan sam, to je možda moja greška. Sve što mi se dogodilo me jako pogodilo i nisam ni s kim razgovarao. Živio sam u tišini i zatvorio se u sebe", dodao je Spasić.

Kopirati
Drag cursor here to close