UEFA odlučila

Ruski klubovi neće sudjelovati u europskim natjecanjima sljedeću sezonu

Nijedan ruski klub neće sudjelovati u UEFA-inoj sezoni klupskih natjecanja 2022-2023 koja počinje u srpnju, odnosno Ligi prvaka, Europskoj ligi ili Konferenciji Europske lige.
Sport / Nogomet | 02. 05. 2022. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski nogometni klubovi neće igrati u europskim natjecanjima sljedeću sezonu, pa ni u unosnoj Ligi prvaka, objavila je u ponedjeljak UEFA, koja je također odlučila zamijeniti Rusiju Portugalom na ženskom Europskom prvenstvu koje se od 6. do 31. srpnja održava u Engleskoj.

"Nijedan ruski klub neće sudjelovati u UEFA-inoj sezoni klupskih natjecanja 2022-2023 koja počinje u srpnju, odnosno Ligi prvaka, Europskoj ligi ili Konferenciji Europske lige", stoji u priopćenju UEFA-e u kojem se navodi popis mjera poduzetih protiv Rusije nakon invazija na Ukrajinu.

Osim što je diskvalificirala Rusiju s Europskog prvenstva za nogometašice, UEFA je uklonila Rusiju i iz kvalifikacija za svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu sljedeće godine.

UEFA je također zabranila Rusiji da se kandidira za europsko prvenstvo za nogometaše 2028. i 2032. godine, a ruskim klubovima neće biti dopušteno sudjelovanje u europskim natjecanjima sljedeće sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close