Teatar snova

Ruši se kultni stadion star 112 godina?

Teatar snova, barem u obliku u kakvom ga poznajemo već više od stotinu godina mogao bi postati stvar iz prošlosti.
Sport / Nogomet | 15. 03. 2022. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruši li se mitski Old Trafford? Teatar snova, barem u obliku u kakvom ga poznajemo već više od stotinu godina mogao bi postati stvar iz prošlosti, ako se ostvare oni najradikalniji planovi uprave Manchester Uniteda.

Video: Manchester United: The Evolution Of Old Trafford

To je dakle jedan od tri moguća plana za revitalizaciju ugleda kluba kojeg u posljednje vrijeme baš i ne ide najbolje na rezultatskom planu. Zapravo, već izvjesno vrijeme United nije odviše konkurentan da bi se borio za trofeje. Stoga, razmišlja se i o toj opciji koja bi uključivala apsolutno sravnjivanje Old Trafforda i gradnju stadiona ispočetka, jasno, na istoj lokaciji.

Druga ideja bazira se na rušenju i ponovnoj izgradnji dosta problematičnog južnog stajanja, čemu problem čini željeznička pruga iza njega. Treća ideja, ne toliko zahtjevna kao prva, ali opet opsežna jest - ostaviti strukturu stadiona kakav on jest i sada, ali kompletno srušiti i ponovno izgraditi tribine i ostale prostore.

Naravno, sada je sve na odluci obitelji Glazer, dugogodišnjim vlasnicima Manchester Uniteda. Engleski Daily Mail veli da su oni, barem zasad, skoni opciji renoviranja južnog stajanja, a to bi bilo i najbolje rješenje u dosluhu s navijačima. Kada bi se riješio problem s prugom, stadion bi imao više od 80 tisuća sjedećih mjesta, za razliku od sadašnjih 74 tisuće.

Video: The History of Old Trafford

No, što je s tim prijedlogom kompletnog rušenja stadiona? Navodno, postoje i oni koji su baš za tu opciju. Arhitekti i inžinjeri već ispituju i takve mogućnosti, odluči li se vrhuška kluba srušiti 112-godišnju ljepoticu u mančesterskom kvartu Stretford. Imovinsko-pravna pitanja koja uključuju zemljište već su odavno rješena, klub je ionako već vlasnik dovoljnog komada zemlje na kojoj bi mogao izgraditi što god ga je volja.

Naravno, kada bi se Old Trafford srušio, bio bi problem odigravanja domaćih utakmica. Manchester nije London, Arsenal ili Tottenham su mogli igrati na Wembleyju. Jasno, postoji u Manchesteru i onaj drugi klub imena City, ali nitko, baš nitko iz Uniteda niti ne pomišlja na opciju po kojoj bi u klubu uopće upitali za mogućnost privremenog useljavanja na Etihad. To nikad nije bila opcija, a za pretpostaviti je da ni neće, pišu Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close