Zamjena za Čačića rođen u Americi

Roy Ferenčina za sada na klupi Dinama

Igračku karijeru je završio u 34. godini nakon što se žestoku posvađao sa tadašnjim trenerom Slaven Belupa Brankom Karačićem na turniru u Gabeli.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2023. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ante Čačić je bivši, novi trener Dinama barem u ovom prelaznom periodu će biti Roy Ferenčina. Roy Ferenčina rođen je u Harbor Cityju u Los Angelesu, stoga posjeduje i američko državljanstvo. U stručni stožer Dinama ušao je u lipnju prošle godine i obavljao dužnost pomoćnika Ante Čačića.

Igrao je za Marsoniju, Hrvatski Dragovoljac i Slaven Belupo, gdje je i proveo najveći dio karijere te upisao 172 nastupa i 11 golova. Igračku karijeru je završio u 34. godini nakon što se žestoku posvađao sa tadašnjim trenerom Brankom Karačićem na turniru u Gabeli.

Kao samostalni trener počeo je svoju karijeru na klupi juniorske momčadi Lokomotive. Nakon toga slijedi Slaven Belupo gdje ostaje na klupi 65 utakmica. Potom odlazi u Vinogradar i albansku Škendiju, te potpisuje za Hrvatski dragovoljac 2014. godine. Tamo je odradio tek polusezonu i vratio se u Vinogradar, a potom i u Dragovoljac kao privremeni trener. Kustošija je posljednji njegov trenerski angažman prije ulaska u Dinamo. U Kustošiji je proveo devet mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close