Ronaldo o svom idolu

Ronaldo: Romario je bio ku**** sin

Romario i Bebeto su mi bili inspiracija, ali je Romario bio ku**** sin jer je nas mlađe igrače tjerao da mu čistimo kopačke ili donosimo kavu" izjavio je Ronaldo.
Sport / Nogomet | 02. 02. 2022. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od trenutka kada se pojavio Cristiano, onaj drugi Ronaldo je ostao u sjećanju kao "prvi", "pravi" ili nekome kao "debeli" Ronaldo. Taj "prvi" se punim imenom zvao Ronaldo Nazario da Lima i može se slobodno napisati kako je obilježio nogomet na kraju prošlog i početkom ovog stoljeća, igrajući za PSV, Barcelonu, Inter, Milan i Real Madrid.

U dresu Barcelone je uzeo tri trofeja, između ostalog i Kup Kupova. Sa Interom Kup UEFA, s Realom Interkontinetalni kup. Nisu to naravno svi njegovi trofeji, bilo ih je još barem što se tiče nacionalnih takmičenja od Brazila i Cruzeira do Superkupa Španjolske s Realom.

Sa reprezentacijom je dva puta bio svjetski prvak. Jednom još kao mlad momak 1994. godine, drugi put osam godina poslije kada je bio u glavnoj ulozi. Naravno da je u tom poprilično dugom periodu igra sa gomilom vrhunskih igrača, između ostalih sa Romarijom i Bebetom, baš u toj prvoj polovini devedesetih.

Ronaldo je na SP-u 1994. u SAD-u imao tek 18 godina, a njegov početak nogometne karijere nije bio nimalo lak. Njegovi suigrači, Romario i Bebeto tada su imali prednost u početnoj postavi.

"Njih dvojica su mi bili inspiracija, ali je Romario bio ku**** sin jer je nas mlađe igrače tjerao da mu čistimo kopačke ili donosimo kavu" izjavio je Ronaldo.

Brazilski nogometaš kasnije je postao ozbiljna konkurencija, a Romario je u nadolazećoj svjetskoj zvijezdi vidio prijetnju.

"Uoči jednog treninga koji je prethodio dvoboju Copa Amerike prišao mi je i rekao da se pripremim da idemo u izlazak. Poručio mi je da je uzeo ljestve kako bi preskočili hotelski zid te da nas ispred hotela čeka taksi. U hotel smo se vratili u pet ujutro i sljedećeg dana sam bio preumoran na treningu. Shvatio sam da je Romario to uradio namjerno kako bi zauzeo moje mesto u prvih 11" ispričao je Ronaldo, koji je za najboljeg igrača svijeta proglašen i 1997. i 2002.

Kopirati
Drag cursor here to close