EURO 2020

Ronaldo prvi strijelac, Zuber vodeći asistent, a Spinazzola najbrži

Ronaldo vodi na ljestvici strijelaca s pet postignutih golova. Iza njega su Čeh Patrik Schick, Francuz Karim Benzema i Šveđanin Emil Forsberg sa po četiri gola. Benzema i Forsberg više ne mogu prestići Portugalca.
Sport / Nogomet | 01. 07. 2021. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portugalac Cristiano Ronaldo trenutačno je prvi strijelac europskog nogometnog prvenstva s pet golova, dok je Švicarac Steven Zuber prvi asistent EURO-a sa četiri dodavanja za pogodak.

Prva zvijezda još nekoliko dana aktualnih europskih prvaka Portugalaca vodi na ljestvici strijelaca s pet postignutih golova.

Iza njega su Čeh Patrik Schick, Francuz Karim Benzema i Šveđanin Emil Forsberg sa po četiri gola. No, od ovog kvartera na turniru je samo Schick dok su Ronaldo, Benzema i Forsberg već na odmoru.

Portugalcu prijete i Švicarac Haris Seferović, Englez Raheem Sterling i Belgijanac Romelu Lukaku koji su postigli po tri gola, a ispred njih su susreti četvrtfinala.

Na ljestvici asistenata vodi Švicarac Steven Zuber sa četiri uspješna dodavanja za pogodak, dok je drugi Danac Pierre-Emile Højbjerg s tri asistencije.

Austrijanac Marcel Sabitzer do sada je pretrčao najviše od svih igrača EP-a, čak 48.7 km. Iza njega je Šveđanin Albin Ekdal (47.2), te Španjolac Pedri (46.9).

Najbrži igrač su Talijan Leonardo Spinazzola i Mađar Lois Nego koji su trčali 33.8 km/h.

Kao usporedbu dodajmo kako je Jamajčanin Usain Bolt trčao 37.6 km/h kada je postavio svjetski rekrod na 100m (9.58).

Najviše dodavanja na EP-u imao je Španjolac Aymeric Laporte, 390. Drugi je Nijemc Toni Kroos sa 353 dodavanja, a treći Portugalac Ruben Dias sa 304 dodavanja.

Španjolac Alvaro Morata igrač je nad kojim je načinjenio najviše prekršaja na ovom EP-u, 13. Iza njega je Francuz Paul Pogba sa 11 pretrpljenih prekršaja.

Kopirati
Drag cursor here to close