EURO 2020

L’Equipe nagradio Mislava Oršića velikim priznanjem

Koliko je Oršić vrijedan, na travnjaku je pokazao svojim nogometnim 'blitzkriegom'. Trebalo mu je samo 25 minuta da pogotkom i asistencijom vrati Vatrene u život i osigura još trideset minuta nade u produžecima.
Sport / Nogomet | 30. 06. 2021. u 22:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mislav Oršić je u samo sat vremena na terenu zaradio mjesto u najboljoj jedanaestorici osmine finala Eura 2020.

Nakon što su odigrane sve utakmice osmine finala Europskog prvenstva, novinari uglednog francuskog sportskog lista L’Equipe odabrali su najbolje igrače ove faze natjecanja. Iako je Hrvatska ispala, jedan igrač 'iz sjene' našao se na listi najboljih 11, a uopće nije bio prvotimac.

Mislav Oršić bio je arhitekt hrvatskog povratka u "utakmici generacije" protiv Furije.

Dugo su se lomila koplja oko Mislavove uloge u reprezentaciji prije, ali poslije utakmice sa Španjolskom. Mnogi su priželjkivali njegov start od prve minute, no Dalić se odlučio za Rebića, koji nije odigrao dobru utakmicu.

Koliko je Oršić vrijedan, na travnjaku je pokazao svojim nogometnim 'blitzkriegom'. Trebalo mu je samo 25 minuta da pogotkom i asistencijom vrati Vatrene u život i osigura još trideset minuta nade u produžecima.

Hrvatska je ispala s natjecanja no Mislavov učinak ostaje.

U momčadi osmine finala Eura na golu je očekivano Thibaut Courtois. Vodio je svoju Belgiju sjajnim obranama protiv Portugala.

U obrani su Oleksandr Zinčenko koji je sjajnog igrao za Ukrajinu u pobjedi protiv Švedske, potom César Azpilicueta koji je načeo Hrvatsku, dok stoperski tandem čine Harry Maguire (njegova Engleska je i dalje netaknute mreže) te Jannik Vestergaard iz Danske.

Uz hrvatskog Oršića je uvršten i Ferran Tores iz Furije, potom, pomalo neočekivano, na sredini terena su još Pierre-Emile Höjbjerg iz Danske i Tomáš Holeš iz Češke, ali kako preskočiti čovjeka koji je vodio Čehe do slavlja nad favoriziranom Nizozemskom.

Kasper Dolberg iz Danske i povratnik Karim Benzema iz Francuske su najbolji napadači osmine finala. Obojica su bili dvostruki strijelci.

Kopirati
Drag cursor here to close