Dva gola, ozljeda, trofej, razočaranje

Ronaldo osvojio trofej ali nije bio MVP finala

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Al Hilalov Sergej Milinković-Savić, a to je iznenadilo Ronalda koji je sugerirao da je on zabio dva gola u finalu te da bi valjda on trebao biti dobitnik nagrade.
Sport / Nogomet | 13. 08. 2023. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napokon je i Cristiano Ronaldo nešto osvojio s ekipom Al Nassra. Nakon što prošle godine nije uspio sa svojim Al Nassrom osvojiti naslov prvaka, Cristianovom zaslugom njegova ekipa je dohvatila naslov Kupa Kralja. Portugalac je bio dvostruki strijelac u 2:1 pobjedi njegove momčadi nad Al-Hilalom.

Imali su igrači Al Nassra nekoliko velikih u prvom poluvremenu, ali je golman Al-Hilala Mohammed Alowais zaustavio Manea, Brozovića, Ronalda, Fofanu. Bolje rečeno držao je Al Hilal u životu.

Za propuštene prilike Al Nassra došla je kazna. U šestoj minuti nastavka novi napadač Al-Hilala, Brazilac Malcom ubacio loptu i pronašao svojeg zemljaka Michaela, koji je svoju ekipu doveo u vodstvo.

Kako bi im utrljao sol na ranu, 27-godišnjak je čak proizveo proslavu u stilu Ronalda, otrčavši do korner zastavice i skočivši u zrak.

Portugalac je odgovorio izjednačenjem u 74. minuti, kada je nakon niskog ubačaja desnog beka Sultana Al-Ghannama pogodio u petoj utakmici zaredom.

Al Nassr je ušao u nove probleme kada su u razmaku od sedam minuta dvojica igrača zaradila crveni karton. Abdulelah Al-Amri i zamjena Nawaf Boushal nisu se proslavili, ali su njihovi suigrači izdržali i odveli utakmicu u produžetke. Tamo je Ronaldo postigao još jedan gol i osigurao svojim suigračima veliko slavlje.

Video: Al Nassr - Al Hilal 

Slavlje koje je pokvarila činjenica da je Ronaldo morao izaći iz igre zbog ozljede u drugom produžetku. Samo dva dana prije prve utakmice u prvenstvu protiv Al-Ettifaqa. Nakon utakmice na dodjeli nagrada dogodila se zanimljiva situacija. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Al Hilalov Sergej Milinković-Savić, a to je iznenadilo Ronalda koji je sugerirao da je on zabio dva gola u finalu te da bi valjda on trebao biti dobitnik nagrade.

Kopirati
Drag cursor here to close