16-godišnjak seli u Tottenham

Romano o transferu hajdukove zvijezde: Znam detalje

Fabrizio Romano, koji je prvi objavio da 16-godišnji talent odlazi u redove Spurse, otkrio je nove detalje transfera koji dosad nisu bili poznati široj javnosti.
Sport / Nogomet | 14. 09. 2023. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Vušković na korak je od potpisa za Tottenham. Najveći dragulj Hajdukove svlačionice otputovao je u London na liječnički pregled i na finaliziranje ugovora sa Spursima.

Fabrizio Romano, koji je prvi objavio da 16-godišnji talent odlazi u redove Spurse, otkrio je nove detalje transfera koji dosad nisu bili poznati široj javnosti:

Ima samo 16

"Imam detalje, ali ne smijem ih podijeliti jer će me ubiti", započeo je talijanski insajder u šali, no brzo je nastavio u ozbiljnijem tonu rekavši da je ovo veliki posao za Tottenham, jer je najmanje pet velikih europskih klubova bilo zainteresirano za Vuškovića.

"Jako je mlad, ali već je igrao u prvoj momčadi i igra za prvu momčad Hajduka, iako ima samo 16 godina. To pokazuje koliko je dobar igrač i koliko ga smatraju važnim u Hrvatskoj", prenosi Gol.hr

Već početkom godine počeli su stizati prvi upiti za Vuškovića, prvi se javio PSG, a potom Manchester City koji je poslao službenu ponudu na Poljud. Romano tvrdi da je još jedan engleski klub bio zainteresiran, ali još ne želi reći o kojem se točno klubu radi.

Kada se otvorio ljetni prijelazni rok, sportski direktor Mindaugas Nikoličius u razgovoru za Dnevnik Nove TV potvrdio je da su dobili ponude za Vuškovića, ali i dodao da se kod tako velikih transfera puno toga mora posložiti.

"To je jedan jako veliki transfer gdje nije tako lako sve posložiti. Sve strane trebaju biti za to i igraču je isto jako bitan razvoj, da odabere pravi klub gdje se može dalje razvijati. Naravno, to trebaju klubovi dogovoriti, odnosno sve tri strane trebaju biti zadovoljne", izjavio je Nikoličius.

Rekordan iznos

Iz toga se može jasno razaznati da Vušković i njegova obitelj nisu bili presretnim tim ponudama, ne zbog novca, to im nikad nije bio prioritet, već zbog samog projekta.

Ipak se radi o 16-godišnjaku, a u ovim godinama je najvažnije da klub zna kako želi razvijati i pripremiti svog igrača za seniorski nogomet.

Čini se da PSG i City nisu predstavili projekt koji bi zadovoljio Vuškovića i njegovu obitelj, tako da se sve protegnulo do kraja kolovoza.

Zbog toga se u javnosti počeo stvarati dojam da od posla neće biti ništa, da će zahtjevi splitskog kluba za odštetom biti sve manje i manji, te da u konačnici na Poljud neće sjesti rekordna odšteta.

Ipak prije nekoliko dana procurila je senzacionalna vijest, Vušković odlazi u Tottenham za rekordan iznos - 11 milijuna eura.

Također, Romano tvrdi da je Vušković želio potpisati samo za Tottenham jer su mu prezentirali projekt po mjeri, tako da je rekao Hajduku da zaustave pregovore sa svim ostalim klubovima jer želi samo u London.

Posao je gotov, čeka se samo potpis ugovora i službena potvrda, no sasvim je jasno da se Vušković neće odmah preseliti u London. Vrlo će vjerojatno ostati na Poljudu do kraja sezone, otkrio je Romano pa dodao da ovo predstavlja veliki zaokret u sportskoj politici engleskog kluba.

Nakon što su prodali Harryja Kanea u Bayern, novac su iskoristili za dovođenje mladih igrača s velikim potencijalom, a ne iskusnih igrača, zaključio je talijanski insajder u svom podcastu Here we go. ,

Kopirati
Drag cursor here to close