Nije velika zvijezda , ali je Pepu itekako važan

Rodri: Ovaj se trenutak nikad više neće dogoditi

"Jako sam emotivan. Ovo je ostvarenja sna. Svi su ovi navijači Cityja čekali ne znam ni sam koliko godina. Zaslužili su ovo, mi smo zaslužili. Proteklih godina bili smo jako blizu", kaže čovjek odluke.
Sport / Nogomet | 11. 06. 2023. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U velikim utakmica je obično tako. U Istanbulu su svi čekali potez De Bruynea, nešto od Gündogana, gol Haalanda, a na kraju je junak utakmice bio Rodri. Iako će možda neki reći i Ederson, golman Cityja, ali opet Rodri je zabio taj gol.

Ne zabija golove često, ali ove sezone specijalizirao se za važne. Rodri je poentirao u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Bayerna (u pobjedi 3:0) i sada jedini pogodak u finalu protiv Intera. Međutim, Rodri je igrač u kojeg Pep Guardiola ima veliko povjerenje. Što potvrđuje i sljedeći podatak.

U velikom finalu Rodri po 52. put bio starter ove sezone za City računajući sva natjecanja. Kroz Guardiolinu trenersku karijeru, jedini igrač u polju koji je češće bio starter tijekom jedne sezone bio je – Lionel Messi. U sezoni 2011./12. u Barceloni ga je Pep koristio od prve minute u 57 utakmica. Rekli bismo više radnik nego zvijezda na terenu.

Nema tetovaže, kao profesionalni nogometaš prije nekoliko godina vozio je Opel Corsu, a dok je igrao za Villarreal paralelno je studirao na fakultetu i živio u običnom, studentskom smještaju. Skroman i samozatajan, misleći u prvom redu na obitelj, Rodri je svakako osvježenje u današnjem nogometnom svijetu.

"Jako sam emotivan. Ovo je ostvarenja sna. Svi su ovi navijači Cityja čekali ne znam ni sam koliko godina. Zaslužili su ovo, mi smo zaslužili. Proteklih godina bili smo jako blizu.

Proglašen je i igračem utakmice. Zasluženo. A pohvalio je i Inter.

"Hvala svima. Nije bilo lako. Protiv kakve smo samo momčadi igrali. Kako su se branili i igrali kontranapade… Dali su sve. Nije bilo dobro u prvom poluvremenu. Takva su finala. Ne možete uvijek očekivati dobru igru. Emocije i živci bili su prisutni. Ovaj se trenutak nikad više neće dogoditi. Nadam se da možemo ponoviti sljedeće sezone, ali sada zaslužujemo slaviti. Ovo je za sve igrače koji su pomogli stvoriti ovaj velik klub", dodao je Rodri.

Kopirati
Drag cursor here to close