Opet u akciji

Rođeni krenuli s pripremama, Dudić izbrojao 26 igrača

Prozivkom, a onda i prvim treningom, krenule su pripreme Veleža za nastavak sezone.
Sport / Nogomet | 13. 01. 2022. u 13:54 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Feđa Dudić održao je prozivku na stadionu "Rođeni" nakon čega je imao i prvi trening. Dudiću se na prozivci odazvalo 26 igrača.

Od novih lica tu su dva pojačanja, vratara Marka Jovičića i napadača Nermina Haskića, s tim da je Jovičić dobio slobodno do ponedjeljka, kada će se priključiti ekipi.

S ekipom trenira i osamnaestogodišnji Adin Bajrić, te Dževad Sijamija koji će na posudbu u prvoligaša iz Travnika.

FK Velež / Haris Ovčina i Nermin Haskić s trenerom Dudićem

Rođeni će zimske pripreme obaviti u Mostaru i turskoj Antalyji, a odigrat će i sedam prijateljskih utakmica, četiri u Hercegovini i tri u Turskoj.

Prva provjera bit će protiv Hajduka u Splitu, a prije odlaska u Tursku igrat će sa Širokim Brijegom i GOŠK-om iz Gabele.

Nakon toga će uslijediti put u Antalyju, gdje će Velež odigrati tri kontrolne utakmice i to protiv kazahstanskog Akžajika, te ukrajinskih klubova Veresa i Desne.

Generalna proba za nastavak prvenstva bit će protiv Posušja u Mostaru.

Momčad Veleža na prozivci

Slaviša Bogdanović, Faris Ribić, Marko Jovičić, Denis Zvonić, Mehmed Ćosić, Tarik Isić, Haris Ovčina, Slaviša Radović, Samir Zeljković, Adin Bajrić, Omar Pršeš, Đani Salčin, Ajdin Drina, Edo Vehabović, Dino Hasanović, Samir Radovac, Nemanja Anđušić, Demir Peco, Alen Dejanović, Brandao de Souza, Dženan Zajmović, Arman Džanković, Dženit Hajdarević, Obren Cvijanović, Nermin Haskić i Dževad Sijamija.

Kopirati
Drag cursor here to close