Jedan izašao drugi ide

Robinho ide u zatvor

Sud u Milanu 2017. godine je proglasio Robinha i pet drugih Brazilaca krivima za grupno silovanje žene nakon što su je počastili alkoholom u diskoteci.
Sport / Nogomet | 21. 03. 2024. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan Brazilac je izašao iz zatvora, drugi ide. Na drugom kraju svijeta, sud u Brazilu je odlučio Robson de Souza poznatiji kao Robinho mora odslužiti svoju devetogodišnju zatvorsku kaznu za silovanje koja mu je izrečena u Italiji.

Suđenje pred brazilskim Vrhovnim sudom pravde, najvišim sudom te zemlje za neustavna pitanja, završilo je presudom većine sudaca da je talijanska odluka važeća u Brazilu. Sud u Milanu 2017. godine je proglasio Robinha i pet drugih Brazilaca krivima za grupno silovanje žene nakon što su je počastili alkoholom u diskoteci. 

Sud je presudio u korist žrtve, koju su, prema navodima, "pijana šestorica muškaraca seksualno napastovala dok je bila u nesvijesti". Osuđenici tvrde da je veza bila sporazumna.

Presudu su potvrdili žalbeni sud 2020. te talijanski Vrhovni sud 2022. godine. Četrdesetogodišnji Robinho živi u Brazilu i uvijek je negirao optužbe. Brazil inače ne izručuje svoje državljane pa je Italija prošle godine zatražila da Robinho zatvorsku kaznu služi u domovini.

Slučaj u kojem je Robinho osuđen odnosi se na epizodu seksualnog nasilja nad Albankom u noćnom klubu u Milanu 2013. godine. 

Kopirati
Drag cursor here to close