Sastanak

Rješenje problema s kojima se susreću sportski klubovi treba sistemski urediti

Na sastanku je ukazana potreba za pronalaskom zajedničkog rješenja, uz poštivanje nadležnosti u oblasti sporta u FBiH, a kojim će se omogućiti razvoj sporta u Federaciji BiH.
Sport / Nogomet | 22. 06. 2022. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović primili su u srijedu, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, predstavnike nogometnih klubova Željezničar, Sarajevo i Zrinjski, Jusufa Tanovića, Hajrudina Kapetanovića i Maria Pandžu.

Foto: PR / Sastanak Novalića i Dujmović s predstavnicima nogometnih klubova

Predstavnici sportskih klubova su upoznali premijera Novalića i ministricu Dujmović sa inicijativom za pomoć vrhunskom sportu u Federaciji BiH s ciljem prevazilaženja negativnih posljedica koje je pandemija koronavirusa ostavila na poslovanje sportskih kolektiva u FBiH. Istaknuli su da je ovu inicijativu podržalo 50 sportskih klubova u FBiH, a njom se ukazuje na gubitke u poslovanju sportskih kolektiva uzrokovanih pandemijom.

Na sastanku je ukazana potreba za pronalaskom zajedničkog rješenja, uz poštivanje nadležnosti u oblasti sporta u FBiH, a kojim će se omogućiti razvoj sporta u Federaciji BiH, te olakšati poslovanje sportskih kolektiva. 

Foto: PR / Sastanak Novalića i Dujmović s predstavnicima nogometnih klubova

Istaknuto je i opredjeljenje Vlade FBiH i resornog ministarstva za pružanje podrške za unapređenje sporta u Federaciji BiH, a za koji su u ovogodišnjem proračunu uvećana sredstva na namjenskoj poziciji Federalnog ministarstva kulture i sporta. Također i da se da konstruktivni doprinos i sudjelovanje u pronalasku najboljih rješenja za razvoj sporta u Federaciji BiH.

Sugovornici su složni da rješenje problema s kojima se susreću sportski klubovi treba sistemski urediti na način da se uključe svi nadležni organi vlasti i sportski klubovi u FBiH, čime bi se adekvatnom legislativom i utvrđenim obavezama pozicija sporta unaprijedila. 

Kopirati
Drag cursor here to close