Konferencijska liga

Rijeka nakon produžetka ispala od Lillea

Nogometaši Rijeke nisu uspjeli izboriti nastup u natjecanju po skupinama Konferencijske lige. U uzvratnom dvoboju 4. pretkola odigrali su 1-1 s francuskim Lilleom nakon produžetka te tako nisu uspjeli nadoknaditi 1-2 poraz iz prve utakmice.
Sport / Nogomet | 31. 08. 2023. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Riječani su u uzvratu posljednjeg 4. pretkola na Rujevici odigrali su 1-1 s francuskim Lilleom nakon produžetka te tako nisu uspjeli nadoknaditi 1-2 poraz iz prve utakmice otprije tjedan dana.

Rijeka je povela golom Ivana Smolčića (58), dok je u dodatnih pola sata prolazak Lilleu osigurao Jonathan David (109).

Rijeka je do vodstva došla u 58. minuti. Fruk je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, Chevalier je pogrešno pročitao let lopte pa je nastala gužva u petercu Lillea u kojoj se najbolje snašao Smolčić i s pet metara zakucao loptu u nebranjenu mrežu.

Činilo se kako je Lille poravnao u 69. minuti, Žegrova je ubacio s desne strane na drugu vratnicu gdje je utrčao Cavaleiro, a ovaj je vratio pred gol na glavu Davidu koji je poslao loptu u mreži. No, nakon podužeg pregledavanja snimke procjena sudaca je bila kako je Cavaleiro bio u zaleđu.

Video: RIJEKA vs LILLE 1:1 (uzvratna utakmica, play-off, kvalifikacije za Konferencijsku ligu 23/24)

Rezultat se do kraja više nije mijenjao te je utakmica otišla u produžetke.

U dodatnih pola sata vidljiva je bila bolja fizička spremnost gostiju iz Lillea koja je materijalizirana u 109. minuti.

Nakon duže akcije lopta je stigla na lijevu stranu do Ismilyja, njegov udarac s 10-ak metara zaustavila je vratnica, no na odbijanac najbolje je reagirao David i pospremio loptu u mrežu.

U preostalom vremenu jedinu kakvu-takvu priliku za Rijeku imao je Smolčić koji je u 118. minuti pucao s više od 20 metara, ali Chevalier je uspio odbiti.

Kopirati
Drag cursor here to close