Najava

Ricketts: Chelsea nikad neće igrati Superligu

Američka obitelj Ricketts, koja se spominje kao mogući novi vlasnik Chelseaja, najavila je kako "Bluesi" nikada neće sudjelovati u europskoj Superligi.
Sport / Nogomet | 03. 04. 2022. u 16:31 HRT.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka obitelj Ricketts, koja se spominje kao mogući novi vlasnik Chelseaja, najavila je kako "Bluesi" nikada neće sudjelovati u europskoj Superligi.

Obitelj Ricketts, vlasnici profesionalne bejzbolske momčadi Chicago Cubs, udružila se s utemeljiteljem investicijskog fonda Citadel Kenom Griffinom kako bi izradila ponudu za kupovinu aktualnog europskog nogometnog prvaka Chelseaja.

Rickettsi su najavili da će, ako uspiju klupiti klub, obnoviti Stamford Bridge i neće dopustiti da londonska moomčad sudjeluje u europskoj Superligi.

- Dok ulazimo u sljedeću fazu procesa, dijelimo popis specifičnih obveza koje navijačima daju ključnu ulogu u zaštiti Chelseajeve baštine i izgradnji budućeg uspjeha, poručili su Rickettsi koji su se proteklih nekoliko tjedana sastali s predstavnicima navijačkih udruga i saslušali njihove povratne informacije.

- Nastavit ćemo razgovarati o našim ambicijama s navijačima i širom nogometnom zajednicom sljedećih dana, dodali su.

Chelsea trenutačno posluje na osnovu posebne licence te ga efektivno kontrolira britanska vlada. Američka banka Raine Group nadzire prodaju, a pobjedničkog ponuđača također mora odobriti vlada.

Roman Abramovič je kupio Chelsea 2003. godine za 140 milijuna funti te je u prošlih 19 godina u klub uložio oko 1,5 milijarde funti i osvojio dva naslova prvaka Europe, pet naslova prvaka Engleske i pet FA Kupova.

Prema Forbesu, vrijednost kluba sa Stamford Bridega procjenjuje se trenutačno na 3,2 milijarde dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close